14 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKA„I tebe se pita!“: Trogirke i Trogirani sljedeći tjedan glasaju za svoje...

„I tebe se pita!“: Trogirke i Trogirani sljedeći tjedan glasaju za svoje projekte u proračunu za 2019. godinu

Od 22. do 29. listopada održat će se osam javnih tribina po mjesnim odborima u Trogiru gdje će građani moći glasati za projekte koje su prijavili u sklopu participativnog budžetiranja

Čak 293 prijedloga građana pristigla su u Grad Trogir u sklopu akcije „I tebe se pita!“. Radi se o participativnom budžetiranju, projektu koji je Trogir započeo kao prvi grad u Dalmaciji, a koji podrazumijeva davanje građanima na raspolaganje jednog dijela proračuna, tako da sami predlažu i sami glasaju o projektima koje žele realizirati u svojim kvartovima. Grad Trogir iz proračuna za 2019. u ove svrhe namijenio je 1,2 milijuna kuna. 

Trogirke i Trogirani pokazali su velik interes da pridonesu uređenijem i ljepšem gradu kroz male komunalne projekte kao što su uređenje zelenih površina, popravljanje prometnica koje su u nadležnosti grada, opremanje igrališta, postavljanje rasvjete i prometne signalizacije, sanacije divljih deponija i slično – odnosno, predlaganjem investicija koje njima ‘život znače’, poboljšavaju im svakodnevicu i kvalitetu života.

– Odaziv je premašio sva naša očekivanja, kako građana tako i medija. Veseli me činjenica što gotovo da nema stanovnika Trogira koji nije čuo za „I tebe se pita!“, a pohvale za projekt stižu nam iz cijele Hrvatske. Zadnja dva tjedna evaluirali smo pristigle ideje i od ponedjeljka, a sljedeći tjedan kreću tribine po mjesnim odborima gdje će svi koji dođu imati priliku dignuti ruku i dati glas projektu ili projektima koje smatraju prioritetima. Oni s najviše glasova bit će uvršteni u proračun za 2019.– rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Tribine će se održati po sljedećem rasporedu:

1. MJESNI ODBOR “TRAVARICA” – PONEDJELJAK 22. LISTOPADA, 18 SATI, VATROGASNI DOM

2. MJESNI ODBOR “ČIOVO” – UTORAK, 23. LISTOPADA, 18 SATI, KUD KVADRILJA

3. MJESNI ODBOR “ARBANIJA” – SRIJEDA, 24. LISTOPADA, 17 SATI, HOTEL SV. KRIŽ

4. MJESNI ODBOR “ŽEDNO/MASTRINKA” – SRIJEDA, 24. LISTOPADA, 19 SATI, DOM ŽEDNO

5. MJESNI ODBOR “PLANO” – ČETVRTAK, 25. LISTOPADA, 18 SATI, MJESNI ODBOR

6. MJESNI ODBOR “DRVENIK VELI” – NEDJELJA, 28. LISTOPADA, 12 SATI, MJESNI ODBOR

7. MJESNI ODBOR “DRVENIK MALI” – NEDJELJA, 28. LISTOPADA, 15 SATI, MJESNI ODBOR

8. MJESNI ODBOR “GRAD” – PONEDJELJAK, 29. LISTOPADA, 18 SATI, GRADSKA VIJEĆNICA

 – Kada bude održana i zadnja tribina, objavit ćemo sve odabrane projekte koje ćemo, naravno, i realizirati u 2019. godini. Participativno budžetiranje jako je transparentan proces i način kako možemo ostvariti bolju komunikaciju i suradnju s građanima što vjerujem da smo i uspjeli –  zaključio je trogirski gradonačelnik. 

 

ZADNJE OBJAVE