9 C
Trogir
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAI NAPOKON GOTOVO: Danas je zadnji dan škole, djeca presretna, a i...

I NAPOKON GOTOVO: Danas je zadnji dan škole, djeca presretna, a i neki roditelji!

Danas je zadnji dan školske godine 2018./2019. i, sigurni smo, najsretniji dan u godini većini učenika. Iako su sve svoje obaveze obavili već prošli tjedan te danas samo formalno završili godinu, mnoga djeca jedva su dočekala današnji dan.

Tako će predškolci u 9. mjesecu napokon dočekati da postanu prvašići, osmaši će napokon “odrasti” i krenuti u srednju školu, maturanti će odabrati svoj životni put i početi studirati. Jedno je sigurno, svi oni su sretni što škole nema gotovo tri mjeseca te mogu nesmetano uživati u ljetu.

Onima koji su bili malo manje sretniji i marljiviji tijekom školske godine pa imaju popravke, predlažemo da “upregnu” i polože ispite već na prvom roku kako bi sa svojim prijateljima mogli bezbrižno uživati u ljetnim radostima.

Kako ovaj dan za djecu znači sreću, isto se ne bi moglo reći za njihove roditelje. Ruku na srce, ljeto je dugo, ljetovanje brzo prođe, a djeca su kod kuće i većinu vremena ne znaju kud bi sa sobom. No i takve se situacije lako rješavaju, recimo, sportskim aktivnostima, ljetnim poslovima poput košnje trave, rada u vrtu i slično, ljetnim kampovima… Ideja je bezbroj, no mogućnosti ipak ne. U svakom slučaju, djeci želimo nezaboravno ljeto, a roditeljima čelične živce.

Izvor: 034portal.hr

ZADNJE OBJAVE