32 C
Trogir
Srijeda, 10 kolovoza, 2022
NaslovnicaKULTURAHumanitarni koncert za Misije

Humanitarni koncert za Misije

U katedrali Sv. Lovre u Trogiru, poslije večernje svečane sv. mise na Mali Uskrs – Bijelu Nedjelju, 28. travnja održan je humanitarni koncert za Misije u organizaciji trogirskog ogranka hrvatskog katoličkog zbora MI – misijske sekcije i  župnika  – duhovnika don Vinka Sanadera.

Na početku se okupljenima obratio trogirski dekan i župnik don Vinko Sanader i zaželio dobrodošlicu don Marinku Vidoviću, don Draženu Baliću, đakonu don Juri Lovrinčeviću te povjereniku za misije don Jakoslavu Baniću.

Trogirski “MI” – utemeljen je kako bi okupljenim svojim članovima prožimao svakodnevni život kršćanskim vrednotama, a ove godine slavi četvrtu obljetnicu. Unutar zajednice djeluju tri sekcije: karikativna, molitvena i misijska. Zadaća misijske sekcije je djelotvorno zauzimanje za misije i pomoć misionarima koji brinu za siromašne, nemoćne, ovisne i životno ugrožene na svim stranama svijeta. Misionara i misionarki Crkve u Hrvata ima preko 80 i djeluju u 27 zemalja u Africi, Latinskoj Americi, Aziji. Oceaniji i misijskim područjima Europe. 

Kako nam kaže don Vinko Sanader –  cilj ovog koncerta (kršćanske i domoljubne pjesme) je prikupljanje sredstava za papinska misijska djelovanja.  Na  ulazu u Katedralu mogu se dati dobrovoljni prilozi  i ubaciti u jednu kutiju te kupiti vjerska znamenja i knjige i sav prilog ide za misije. 

Kroz program su vodili: Daniela Radan – voditeljica misije sekcije HKZ-a “MI” – Trogir i Dominik Petar Čavka – dopredsjednik HKZ-a “MI” – Trogir

Nastupio je vokalno-instrumentalni sastav Sv. Lovre: Maja Buble Buličić, Lorena Gaube i Matej Kuliš uz pratnju Blaža Ševe na gitari, a vodio ih je maestro Vinko Buble. Slijedila je Sanja Štrk iz Solina koja sa sestrom Majom uspješno vodi “Papa band” već 15 godina. Mladi župe Marije Pomoćnice iz župe Kman iz Splita – VIS “Gloria” –  izveli su tri pjesme, a tenor HNK-a iz Splita Stefan Kokoškov pjevao je uz glasovirsku pratnju maestra  Vinka Buble, dok je na samom kraju nastupio naš katedralni zbor mladih. 

Po završetku  koncerta nazočnima se obratio don Jakoslav Banić – povjerenik Splitsko-makarske nadbiskupije za misije sa par prigodnih riječi.

{gallery}katedrala{/gallery}
Tekst i foto: Ivan Marjanica

ZADNJE OBJAVE