31 C
Trogir
NaslovnicaOstaloZABAVAHRVATSKI GLAZBENICI U POHODU NA NAJVEĆA REGIONALNA GLAZBENA PRIZNANJA

HRVATSKI GLAZBENICI U POHODU NA NAJVEĆA REGIONALNA GLAZBENA PRIZNANJA

Glazbeni megaspektakl MAC objavio datum drugog izdanja

Bliži se drugo izdanje glazbene manifestacije Music Awards Ceremony koje ne samo da na jednom mjestu okuplja najveće regionalne glazbene zvijezde današnjice nego i predstavlja spektakularni vizualni i produkcijski show. Prošle su godine naši glazbenici osvojili neka od najvećih priznanja – Stjepan Hauser osvojio je Zlatni MAC, najpoželjniju nagradu, a sa statuom su se vratili i Parni Valjak, Tony Cetinski, Petar Grašo, Nipplepeople te Jelena Rozga. Tko će sve ove godine nastupiti i biti u prilici da osvoji jednu od nagrada, saznat će se 27. siječnja 2020., na megaspektaklu u Štark Areni u Beogradu.

Priča o MAC-u, događaju godine u glazbenom svijetu, započela je tek prije godinu dana, a privukla je pažnju najvećih glazbenih zvijezda iz regije, više od četiri milijuna gledatelja preko malih ekrana te 15.000 onih koji su ovaj spektakl pratili uživo. Prijenos se pratio u svim zemljama regije, a kako je prethodno i najavljeno, ove će se godine MAC proširiti pa će se na centralnom događanju pojaviti i Slovenija te njihovi najpoznatiji glazbenici. Prošle je godine dodijeljeno 26 priznanja, a njima su obuhvaćeni svi glazbeni stilovi. 

Organizatori će uskoro objaviti popis nominiranih glazbenika, a potom kreće online glasanje. Među našim zvijezdama, na prvom su se izdanju mogli vidjeti i Nina Badrić te Massimo Savić, a tko će dobiti nagrade u siječnju sljedeće godine, odlučit će regionalni glasovi njihovih fanova. Music Awards Ceremony “spaja nespojivo” pa će se tako i ovaj put moći čuti zvuci pop glazbe, rocka, hip-hopa, narodne glazbe i trepa. MAC je postao regionalno prepoznatljiv i po svom autentičnom vizualnom identitetu te višemilijunskoj produkciji, koji neće izostati ni ove godine.

MAC je prošlog tjedna nagrađen i međunarodnim BEA (Best Event Awards) priznanjem u Milanu, gdje je osvojio treće mjesto u kategoriji Glazbena događanja. Globalno natjecanje na kome se biraju najbolji događaji godine i najbolje lokacije, ogranizuje ADC Group, u okviru Bea World festivala, međunarodnog festivala događaja i komunikacija (The International Festival of Events and Live Communication). Manifestacija MAC ušla je i u finale izbora za još dva međunarodna priznanja – Eventex i German Brand Awards.

Iako još uvijek nije poznato koje će glazbene zvijezde nastupiti na MAC-u 2020, sudeći po prethodnom izdanju jedno je sigurno – na ovoj manifestaciji nastupaju samo najbolji od najboljih!

 

ZADNJE OBJAVE