7 C
Trogir
Petak, 21 siječnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRHrvatski dominikanci u Trogiru organiziraju međunarodni Studijski tjedan i konferenciju na temu...

Hrvatski dominikanci u Trogiru organiziraju međunarodni Studijski tjedan i konferenciju na temu „Znanost i religija“

Studijski tjedan (28.-31. kolovoza) i konferencija (1.-2. rujna) na temu ‘Znanost i religija’ održat će se u  dominikanskom samostanu sv. Križa i u istoimenom hotelu na otoku Čiovu.

Događaj je organizirala Hrvatska dominikanska provincija u suradnji sa Znanstvenim centrom izvrsnosti za integrativnu bioetiku (Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu), Ian Ramsey centra za znanost i religiju (Sveučilište u Oxfordu), Faraday instituta za znanost i religiju (Sveučilište u Cambridgeu), Emmy Noether grupe (Ruhr sveučilište Bochum), Instituta za filozofiju (sveučilište u Varšavi) te Humane Philosophy projekta.

Predavači konferencije su Stephen Priest, filozof (Sveučilište u Oxfordu) i Keith Fox, biokemičar (ravnatelj Faraday instituta sveučilišta u Cambridgeu), a govorit će o evoluciji i genetici, o tome jesu li znanost i religija kompatibilne, može li znanost zamijeniti religiju, može li se teologija smatrati znanošću i sl. 

U okviru Studijskog tjedna i konferencije maestro Alen Kopunović Legetin održat će orguljaški koncert 1. rujna u katedrali sv. Lovre s početkom u 19.30 sati. 

Sve informacije o događaju možete pronaći na linku: dominikanci.hr 

 

ZADNJE OBJAVE