37 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRHrvatske ceste raskidaju ugovor s Viaduktom za most Čiovo

Hrvatske ceste raskidaju ugovor s Viaduktom za most Čiovo

 

Hrvatske ceste pokreću proceduru raskida ugovora o građenju mosta kopno-otok Čiovo sa zagrebačkim Viaduktom, objavio je direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić.

S obzirom da je projekt došao u fazu da mi s njima dalje ne možemo upravljati, odnosno da ne upravljamo procesima koji su potrebni da bi kontrolirali projekt, morali smo donijeti takvu odluku imajući u potpunosti sliku i onoga što je napravljeno, a do sada je realizirano 57 posto radova na projektu, izjavio je Škorić na konferenciji za novinare.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je kazao kako ovo nije bila lako odluka, ali da se radi o vrlo važnom, strateškom projektu za Hrvatsku. Kada smo postali svjesni da projekt neće biti gotovo do sredine lipnja, moralo se naći razumno, logično, jedino moguće, možda i malo bolno rješenje, rekao je Butković.

Novinarima se obratio i predsjednik Uprave Viadukta Krešimir Mikolić koji je rekao kako vjeruje da je investitor razmotrio sve aspekte projekta i da su donijeli najbolju odluku da bi se projekt nastavio, odnosno da se građanima Trogira omogući što skorije korištenje tog mosta.

Vrijednost izgradnje mosta kopno-otok Čiovo po podacima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture je oko 207,9 milijuna kuna, a iz fondova Europske unije sufinanciran je sa 176,7 milijuna kuna.

Izvor: HRT 

    

ZADNJE OBJAVE