18 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAGV Trogira: Do kraja godine novi vrtićki prostor na Balancanama, usvojen povoljan...

GV Trogira: Do kraja godine novi vrtićki prostor na Balancanama, usvojen povoljan kredit za pet važnih investicija

Uskoro će se u Trogiru otvoriti još dvije vrtićke skupine za po 18 djece čime će se pokriti praktički sve trenutne potrebe, a kreće i izgradnja vrtića u Planom

Održana je 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira, a među najvažnijim usvojenim odlukama svakako je ona o dugoročnom kreditnom zaduženju Grada Trogira za realizaciju kapitalnih projekata te ona o kupnji prostora na adresi Balancane 12 u kojoj bi se uskoro trebao realizirati vrtićki prostor.

-Možemo biti sretni i zadovoljni da smo prvi put nakon 10 godina uopće sposobni za dizanje kredita i da smo ga dobili po manjoj kamati nego je državna, odnosno 1,19 posto. Dugo smo se bavili sanacijom dugova i Trogir više ne može čekati na kapitalne investicije, a one se ne mogu dogoditi bez dobro zaokružene financijske slike i zato smo uzeli jako povoljan kredit na deset godina, a njime ćemo pomoći financiranje ovih projekata – rekonstrukcija ulice Put Dragulina, nabava poslovnog prostora za Dječji vrtić, dovršetak uređenja trga kod ribarnice, izgradnja obalnog pojasa Brigi – Lokvice te izgradnja, odnosno modernizacija javne rasvjete – rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Do kraja godine nijedno dijete u Trogiru ne bi trebalo ostati bez mjesta u vrtiću. Naime, uskoro kreće uređenje prostora za jasličku i vrtićku skupinu na predjelu Balancane, a svaka bi trebala primiti po 18 djece i riješiti praktički sve trenutne potrebe. Usto, radovi na uređenju nedovršene zgrade u Planom u kojoj će biti novi dječji vrtić trebali bi početi uskoro. Nakon što je prvi natječaj poništen, u drugom je pristiglo nekoliko ponuda te je u tijeku rok žalbe. Kroz mjesec dana trebao bi biti potpisan ugovor s izvođačem, a potom krenuti radovi.

Na aktualnom satu gradonačelnik je izvijestio kako će se tek odlučiti hoće li privremeni rotor ostati te kako je ŽUC Gradu dao punomoć za izradu kompletne dokumentacije za rekonstrukciju ceste od starog mosta do granice sa Segetom, uključujući i navedeno raskrižje. Upravo na rasvjetnim tijelima na tom raskrižju predviđene su nadzorne kamere za novi trg kod ribarnice koji se ovih dana završava, ali s velikim zakašnjenjem.

-Odobrili smo 23 dana zakašnjenja zbog objektivnih razloga kao što je loše vrijeme, ali od kraja lipnja zaračunavamo penale od 0,2 promila dnevno, što je oko 5000 kuna te ćemo sukladno ugovoru naplatiti kaznu. Naravno da nisam zadovoljan kašnjenjem, ali nije imalo smisla da na ovako relativno manjoj investiciji usred radova mijenjamo izvođača – rekao je gradonačelnik Bilić te po završetku sjednice komentirao:

-Predstavnici oporbe i ovaj put neugodno su me iznenadili glasanjem protiv razvojnih projekata i protiv investicija koje grad predugo čeka i mora se krenuti u njih. Oni su glasali i protiv POS stanova tako da se stvarno zapitam što oni priželjkuju našem gradu. Srećom, svi ti projekti idu u realizaciju na dobrobit građana. 

20. sjednicu Gradskog vijeća Grada Trogira pogledajte ovdje

{youtube}TcsiAIZhlcw{/youtube}

ZADNJE OBJAVE