15 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAGradska knjižnica Trogir: Predstavljanje knjige „Ples u dvorištu“ Marije Rakić Mimice

Gradska knjižnica Trogir: Predstavljanje knjige „Ples u dvorištu“ Marije Rakić Mimice

Promocija prve zbirke priča „Ples u dvorištu“ Marije Rakić Mimice održat će se u utorak, 19. veljače u Gradskoj knjižnici Trogir s početkom u 18 sati. 

Zbirka donosi priče kojima je zajedničko to što su pisane u neorealističkom duhu i što se tematski ili motivski dotiču Dalmacije ili Dalmatinaca.

Likovi priča Marije Rakić Mimice kao da su izloženi suvremenom životu i njegovu frenetičnom ritmu u kojem se najbolje ne snalaze. Dobar dio ih je psiho(somatski?) zaljuljan – ne libi se autorica pisati ni o bolesnoj djeci – a oni koji uspijevaju ostvariti (malo)građansku egzistenciju suočavaju se s visokim vlastitim i socijalnim očekivanjima, pritiskom zajednice i izazovima na koje nisu pripremljeni, a koji se uglavnom vrte oko roditeljstva, preciznije materinstva.

Marija Rakić Mimica (1982.) profesorica je hrvatskog jezika i komparativne književnosti, zaposlena u srednjoj školi u Splitu. Prozu je objavljivala na Arteistu, Knjigomatu i ostalim književnim portalima, na Trećem programu Hrvatskog radija, Zarezu, Večernjem listu.., a pjesme su objavljene unutar zajedničkih zbirki. Kratke priče objavljene su i u zbirkama “20+1 najljepša priča za ljeto” u izdanju Brod kulture, “Zborniku 2. Gornjogradskog festivala”, “Lapis Histriae 2014.”, zbirci “Bedekovčina 2015”. Dobitnica je nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis autora do 35 godina za 2015. godinu, za rukopis zbirke priča „Ples u dvorištu“.

 

ZADNJE OBJAVE