23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRGradonačelnik ugostio Narodnu glazbu Trogir u svojoj obiteljskoj kući

Gradonačelnik ugostio Narodnu glazbu Trogir u svojoj obiteljskoj kući

„Trogirski glazbari najstarije su gradsko kulturno društvo, osnovano davne 1825. godine. Drago mi je da smo održali još jedan stari običaj i da su mi, kao novom gradonačelniku, došli svirati ispred obiteljske kuće. Bilo mi je zadovoljstvo ugostiti i počastiti ih“ – rekao je gradonačelnik Ante Bilić, čije je dvorište obiteljske kuće bilo ispunjeno glazbom na subotnje jutro.

Stari je trogirski običaj da novog gradonačelnika u njegovoj kući dođe pjesmom pozdraviti Narodna glazba, a ovog puta tradicija je održana na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, nakon što je Glazba svirala budnicu na trgovima i ulicama grada.  

„U ime Narodne glazbe Trogir i svih glazbara od srca bih se zahvalila gradonačelniku grada Trogira Anti Biliću i njegovoj obitelji na iznimnom gostoprimstvu i poštivanju dugogodišnjeg običaja našeg društva. Od samih početka naše Glazbe tradicija je da glazbari dolaze pozdraviti gradonačelnika svirajući do njegove obiteljske kuće. Nama glazbarima poštivanje ovog običaja iznimno je važno, jer je on samo  jedan od niza tradicijskih obilježja ovog društva, čiju tradiciju njegujemo i nastojimo očuvati – kazala je ovom prilikom predsjednica Narodne glazbe Trogir Duška Guina. 

{gallery}ngt12{/gallery}

ZADNJE OBJAVE