16.8 C
Trogir
Utorak, 19 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAGradonačelnik Splita Krstulović Opara boluje od zloćudnog tumora

Gradonačelnik Splita Krstulović Opara boluje od zloćudnog tumora

RAVNATELJ splitskog KBC-a Ivo Jurić održao je konferenciju za novinare. Izvijestio je o zdravstvenom stanju splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. 

Zloćudni tumor na mozgu

“Radi se o zloćudnom tumoru koji se proširio na mozak. Jučer smo dobili definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli s liječenjem. On se osjeća dobro, stabilno je. Njegova prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i kako će reagirati na terapiju. U svoje ime i u ime djelatnika, ako i svih građana Splita, želim mu brz oporavak i uspješno liječenje”, rekao je ravnatelj bolnice. 

“Radi se o zloćudnom tumoru kože i sluznica koji se proširio na mozak. Znamo koji je tip, ali sad ne bih elaborirao. Mislim da sam dovoljno rekao. Radi se o kemoterapiji i zračenju. Danas će biti definitivna analiza tog tumora. Ima raznih vrsta tumora, mora se vidjeti što je točno kako bi se nastavila ciljana terapija”, objasnio je Jurić. 

Na upit hoće li se gradonačelnik nastaviti liječiti u Splitu, ravnatelj bolnice rekao je kako to ovisi o stručnom povjerenstvu i Oparinoj obitelji. 

Ne mogu vam to još reći, ovisi o mogućnostima i onome kako odluči struka”, rekao je ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić.

Glavobolja i vrtoglavica

Podsjetimo, Opara je u subotu završio u bolnici zbog glavobolje i vrtoglavice. Napravljene su mu pretrage, a pronađeno mu je manje krvarenje u lubanji. O tome je javnost poslijepodne izvijestio ravnatelj splitske bolnice Ivo Jurić. 

“U tijeku je obrada, prerano je govoriti o čemu se radi, tako da ćete biti svaki dan obavještavani o tijeku obrade. Rađen je detaljni CT, nađeno je neko manje krvarenje. Ne bih dalje. Uglavnom, gradonačelnik se dobro osjeća, sve vas pozdravlja. Traje obrada”, rekao je ravnatelj bolnice rekavši da će Opara biti nekoliko dana u bolnici.

ZADNJE OBJAVE