23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRGradonačelnik Bilić ugostio Klapu Trogir: ‘Nagrada njima je kao da je Grad...

Gradonačelnik Bilić ugostio Klapu Trogir: ‘Nagrada njima je kao da je Grad dobio nagradu, zaslužili su ovo i ponosni smo na njih’

U gradskom salonu Grada Trogira gradonačelnik Ante Bilić ugostio je Klapu Trogir, povodom odluke predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović o dodjeli Povelje Republike Hrvatske Klapi Trogir za osobit doprinos u promicanju dalmatinske klapske pjesme tijekom iznimno uspješnog dugogodišnjeg kontinuiranog djelovanja, a osobito zbog besprijekornog glazbenog izričaja i umjetničke sugestivnosti u izvođenju pjesama te promocije klapskog pjevanja u Republici Hrvatskoj.

Povelja je Klapi Trogir dodijeljena na prijedlog Grada i to u godini kada slave 55. godišnjicu djelovanja.

Nagrada Klapi Trogir isto je kao da je i sam Grad dobio nagradu. Zaista su zaslužili ovo i iznimno smo ponosni zbog toga. Klapa Trogir institucija je našeg grada. Čestitao sam im na dosadašnjem djelovanju i izrazio nadu da će tako i nastaviti, a tijekom ovog primanja imali smo priliku čuti da su još uvijek u pjevačkoj snazi – rekao je gradonačelnik Ante Bilić koji je pjevačima uručio poklon, uvećanu i na platno otisnutu staru fotografiju prve postave Klape Trogir.

Klapa Trogir, kroz koju je do sada prošlo više od 50 pjevača, jedna je od utemeljitelja klapske pjesme u Dalmaciji. Tonči Frana, jedan od dugogodišnjih članova, zahvalio je Gradu na primanju i poklonu i rekao:

Gradonačelnik je naš čovjek, njegov barba je pjevao u Klapi Trogir i ja sam od njega učio pjevati. Tu smo danas zbog povelje RH i zbog naše 55. obljetnice djelovanja. Dali smo sve što smo mogli od sebe i došli smo do vrhunca što se tiče klapskog pjevanja u kojem smo ostali ‘ortodoksni’ iako je ono otišlo u jednom drugom smjeru. Klapa Trogir je postala institucija i jako smo ponosni na to  – istaknuo je Frana.

Klapu Trogir u ponedjeljak će primiti i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Foto: IRM

{gallery}klapatrogir{/gallery}

ZADNJE OBJAVE