13 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRGradonačelnik Ante Bilić trogirskim vatrogascima uručio ključeve novog vatrogasnog vozila

Gradonačelnik Ante Bilić trogirskim vatrogascima uručio ključeve novog vatrogasnog vozila

Ključeve novog vatrogasnog vozila uručio je u utorak gradonačelnik Ante Bilić predsjedniku DVD-a Trogir Ivanu Vukmanu –Uči. Rezultat je to pozitivne suradnje društva s Gradom u cilju podizanja operativne spremnosti i mobilnosti društva.

Za novo navalno vozilo Iveco, koje je u društvo stiglo nakon punih 18 godina , Grad Trogir će, na lesing od 6 godina, izdvojiti 1.888.000 kuna.

-Iznimno mi je zadovoljstvo što smo danas predali ključeve vozila našim vatrogascima i mogu samo obećati da će suradnja DVD-a i Grada i dalje bit na visokoj razini te da ćemo nastaviti potpomagati ovo društvo koje je uvijek bilo servis građanima i jamčilo sigurnost života u gradu, rekao je gradonačelnik Bilić.

Svečanoj primopredaji, koju je moderirala Jelena Đorđević,  nazočili su brojni ugledni gosti među kojima i pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika Tomislav Vuko te županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

Inače, DVD Trogir je raznim donacijama tijekom prošle godine kupio novo vozilo za prijevoz vatrogasaca čija je vrijednost oko 200.000 kuna, a koje je zajedno s novim vozilom doniranim od strane Grada Trogira blagoslovio don Dražen Balić.

U voznom parku društva tako se sada nalazi ukupno deset vatrogasnih vozila, a posljednje je od strane Grada nabavljeno prije punih 25 godina. 

Kako su naglasili predsjednik Ivan Vukman – Učo i zapovjednik Marin Buble, radit će se na tome da društvo u što skorijem roku bude opremljeno s još novih vozila čime će se znatno olakšati rad trogirskih vatrogasaca. Zahvalili su Gradu Trogiru na podršci i na nabavi vozila koje služi za sve tehničke intervencije, što je veliki napredak za ovu vatrogasnu postrojbu. 

Foto:IRM

{gallery}vatrogasci05{/gallery}

ZADNJE OBJAVE