27 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRGrad Trogir olakšava opremanje školaraca

Grad Trogir olakšava opremanje školaraca

Grad Trogir nastavit će financirati sve radne materijale za učenike trogirskih osnovnih škola koji će ih dočekati na klupama prvog dana škole kao i udžbenici koje nabavlja Ministarstvo.

– Grad financira radne bilježnice, zbirke zadataka i radne materijale za sve obavezne i izborne predmete. Ove godine je informatika uvedena kao izborni predmet od 1. do 4. razreda za koju će također biti osiguran radni materijal. Novost je da će učenici dobiti likovnu mapu i kutiju za tehnički. Ukoliko sve bude u redu, djecu će navedeno dočekati na školskim klupama, kazala je zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić.

Za pomoćnike u nastavi koji nisu financirani iz sredstava EU ili MZO preko udruga, Grad Trogir će i ove godine preuzeti financiranje s ciljem da svakom djetetu, kojemu je to potrebno, osigura adekvatnu pomoć. Za tu namjenu izdvaja se 250.000 kuna godišnje.

– Što se tiče predškolaca DV Trogir je dostupan za sve roditelje kojima je potrebno dovesti djecu u vrtić tijekom ljeta. Kako sada stvari stoje, vrtićka godina će započeti normalno uz maksimalno pridržavanje mjera. Nismo imali nikakvih problematičnih slučajeva te se nadam da će tako ostati i na jesen, dodala je Kovačević Bilić koja se osvrnula na nabavu ljetne pozornice. Za nabavu smo osigurali sredstva preko ITU strateškog projekta „Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split“. Unatoč smanjenom obimu manifestacija, u tijeku je isporuka opreme kako bismo u slučaju smirivanja pandemije spremno dočekali Advent i iduću sezonu.

Piše: AL

ZADNJE OBJAVE