6.2 C
Trogir
Ponedjeljak, 30 studenoga, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Grad Trogir: NAJNOVIJA UPUTSTVA O SUZBIJANJU KORONAVIRUSA

Grad Trogir: NAJNOVIJA UPUTSTVA O SUZBIJANJU KORONAVIRUSA

S obzirom na razvoj situacije širenja virusa COVID-19, prema naputku Stožera civilne zaštite SDŽ i zaključaka Stožera civilne zaštite Grada Trogira od 12. ožujka 2020. godine, gradonačelnik Trogira Ante Bilić donio je ODLUKU koju prenosimo u cijelosti. 


1.) Preporučuje se svim građanima Grada Trogira da je što je moguće manje koriste usluge Doma zdravlja-Ispostave Trogir radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze. U slučaju simptoma respiratorne bolesti (kašalj, kihanje, grlobolja, povišena temperatura, kratak dah), javiti se telefonom izabranom liječniku. U slučaju hitnosti nazvati broj 112, odnosno epidemiologa za područje Grada Trogira na broj 0911512021.   

2.) Ustanove u vlasništvu Grada Trogira, Turistička zajednica Grada Trogira do daljnjega neće organizirati izravan rad sa strankama. 

Nalaže se privremeno zatvaranje prostora stalnog postava Muzeja Grada Trogira za posjetitelje, knjižnica i čitaonica Gradske knjižnice Trogir, zatim prostora udruga civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za redovne aktivnosti.

3.) Prekida se rad predškolske ustanove Dječji vrtić Trogir, kao i područnih vrtića osim dječjeg vrtića „Maslačak“ na adresi Trogir, Kneza Trpimira 41, koji će dežurati do trajanja naloženih mjera.  

4.) Preventivno se zatvaraju svi sportski objekti, dvorana, sportski tereni i igrališta Grada Trogira. 

5.) Gradska uprava Grada Trogira ukida prijem stranaka, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e-maila. Odgađaju se prijemi stranih delegacija kao i putovanja djelatnika izvan Republike Hrvatske.

6.) Službenici i namještenici gradske uprave, ustanova i gradskih tvrtki dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučivati građanima/strankama s kojima su u komunikaciji.

Osim ovdje, ODLUKA se može pročitati na mrežnim stranicama i oglasnoj ploči Grada Trogira, kao i gradskih ustanova i tvrtki.

ZADNJE OBJAVE

Marina Vujčić nova je ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split

Marina Vujčić nova je ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split, odlučilo je Kazališno vijeće splitske nacionalne kazališne kuće na svojoj današnjoj sjednici. Vijeće je jednoglasnom odlukom...

Hvala svima koji su pristupili akciji!

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi DDK TROGIR, GDCK TROGIR I TRANSFUZIJE SPLIT održana je jučer na Batariji, dakako uz sve preporučene mjere zaštite. Darivatelji su...

CAMBI. I ROKO OVOG BOŽIĆA STAVLJAJU TOČKU NA SVE PORAZE 2020. GODINE

Nakon što su ove godine predstavili novo ime, imidž i glazbeni identitet u duetima s Giulianom i Nenom Belanom, CAMBI. se vraćaju s novom...

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije traži hitnu reakciju Vlade u donošenju novih mjera pomoći za ugostitelje

Priopćenje Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije u svezi najavljenih mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata u RH do Badnjaka prenosimo u cijelosti. -Nastavno na medijske napise o...

U Trogiru održano 1. kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici – Regija Jug

Rusulice su prošlog vikenda, koroni usprkos i pod epidemiološkim mjerama, organizirale 1. kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici - Regija Jug  Na ovom natjecanju sudjelovalo...