19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRGrad Trogir: NAJNOVIJA UPUTSTVA O SUZBIJANJU KORONAVIRUSA

Grad Trogir: NAJNOVIJA UPUTSTVA O SUZBIJANJU KORONAVIRUSA

S obzirom na razvoj situacije širenja virusa COVID-19, prema naputku Stožera civilne zaštite SDŽ i zaključaka Stožera civilne zaštite Grada Trogira od 12. ožujka 2020. godine, gradonačelnik Trogira Ante Bilić donio je ODLUKU koju prenosimo u cijelosti. 


1.) Preporučuje se svim građanima Grada Trogira da je što je moguće manje koriste usluge Doma zdravlja-Ispostave Trogir radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze. U slučaju simptoma respiratorne bolesti (kašalj, kihanje, grlobolja, povišena temperatura, kratak dah), javiti se telefonom izabranom liječniku. U slučaju hitnosti nazvati broj 112, odnosno epidemiologa za područje Grada Trogira na broj 0911512021.   

2.) Ustanove u vlasništvu Grada Trogira, Turistička zajednica Grada Trogira do daljnjega neće organizirati izravan rad sa strankama. 

Nalaže se privremeno zatvaranje prostora stalnog postava Muzeja Grada Trogira za posjetitelje, knjižnica i čitaonica Gradske knjižnice Trogir, zatim prostora udruga civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za redovne aktivnosti.

3.) Prekida se rad predškolske ustanove Dječji vrtić Trogir, kao i područnih vrtića osim dječjeg vrtića „Maslačak“ na adresi Trogir, Kneza Trpimira 41, koji će dežurati do trajanja naloženih mjera.  

4.) Preventivno se zatvaraju svi sportski objekti, dvorana, sportski tereni i igrališta Grada Trogira. 

5.) Gradska uprava Grada Trogira ukida prijem stranaka, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e-maila. Odgađaju se prijemi stranih delegacija kao i putovanja djelatnika izvan Republike Hrvatske.

6.) Službenici i namještenici gradske uprave, ustanova i gradskih tvrtki dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučivati građanima/strankama s kojima su u komunikaciji.

Osim ovdje, ODLUKA se može pročitati na mrežnim stranicama i oglasnoj ploči Grada Trogira, kao i gradskih ustanova i tvrtki.

ZADNJE OBJAVE