8 C
Trogir
Petak, 16 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRGrad Trogir dobio 3 milijuna kuna za izgradnju lukobrana sportske luke Brigi...

Grad Trogir dobio 3 milijuna kuna za izgradnju lukobrana sportske luke Brigi – Lokvice

 

Temeljem Odluke o raspodjeli sredstava iz Programa sufinanciranja kapitalnih projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu, danas je župan Blaženko Boban potpisao ugovore vrijedne 8,5 milijuna kuna s gradonačelnikom Omiša Ivom Tomasovićem, zamjenicom gradonačelnika Trogira, Ružom Kovačević Bilić, zamjenikom gradonačelnika grada Kaštela Grgicom Benutićem i načelnikom općine Tučepi, Antom Čobrnićem.

Grad Omiš je dobio 1,5 milijuna kuna za uređenje plaže Brzet, grad Trogir za izgradnju lukobrana športske luke Brigi Lokvice tri milijuna kuna, te grad Kaštela za uređenje plaže uvala Glavica u Kaštel Lukšiću 2 milijuna kuna. Općina Tučepi također dobiva 2 milijuna kuna, za uređenje obalnog pojasa od marine do Gospina potoka, sve s ciljem jačanja konkurentnosti Splitsko-dalmatinske županije kroz razvoj obalne i morske infrastrukture, te jačanje turističke i gospodarske resursne osnove.

Grad Trogir od Splitsko-dalmatinske županije dobio je 3 milijuna kuna za izgradnju lukobrana na sportskoj marini. Radi se o lukobranu športske lučice Lokvice, koja je dio projekta uređenja obalnog pojasa Brigi-Lokvice. Izgradnja lukobrana iznosi oko 6 milijuna kuna od čega SDŽ financira 50% ,a Grad Trogir i PŠU Lokvice preostalih 50% sredstava. Grad nastavlja s izradom projektne dokumentacije za ovaj veliki infrastrukturni projekt uređenja sve do novog mosta.

“Novac ćemo utrošiti za izgradnju lukobrana sportske marine Lokvica i to je prva faza od tri faze uređenja kompletnog područja od starog do novog Čiovskog mosta.”, kazala je Ruža Kovačević Bilić dogradonačelnica Trogira.

“Cijeli pojas od autobusnog kolodvora do Pantane dobit će novi izgled, a lukobran na lučici Lokvice sufinancira Županija. Što se tiče projekta, podijeljen je u tri faze. Prva je od kolodvora do lučice Lokvice, druga je lučica Lokvice s lukobranom, a treća od Lokvica do Pantane. Za prvu fazu imamo kompletnu dokumentaciju te se planiramo prijaviti za financiranje kroz EU fondove, druga faza je lukobran, a za treći i najveći dio izrađen je glavni projekt te je u fazi ishođenja dozvole.”, napisao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić na svom facebook profilu.

ZADNJE OBJAVE