9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaOstaloZABAVAGrad pod Marjanom pokazao da ima pravu rokersku dušu!

Grad pod Marjanom pokazao da ima pravu rokersku dušu!

Tisuće Splićana pokazalo pravu dušu svog grada!

Unatoč lošem vremenu i kiši, brojni su građani Splita i njegovi turisti neumoljivo i strpljivo čekali na izlazak svojih idola. Članovima jedne od najslavnijih i najdugovječnijih svjetskih rock grupaSimpleMindsima, poručili su da ih ni kiša ni grmljavina ne može spriječiti u jedinstvenom glazbenom užitku koji su danima iščekivali. A da je vrijedilo čekatipotvrdit će svi oni koji su se okupili na Žnjanu, na pravom rock spektaklu koji se održao ususret višestoljetnom blagdanu Svetog Duje i koji je označio početak jednog novog života Žnjana, prostora koji će postati novi simbol i prepoznatljiva razglednica Splita u svijetu.

Vrhunski zvuk i rasvjeta, pozornica koja je bila smještena tik uz more te očaravajuća glazba uz koju su mnogi odrastali, predstavili su jednu novu priču na Žnjanu te su početak i najava brojnih svjetskih koncertnih događanja na ovom prostoru koje Splićani itekako zaslužuju. Zbog nevremena koje je bilo najjače oko 21 sat te sigurnosnih uvjeta, organizatori su nažalost morali otkazati nastup domaće grupe Buđenje, a nakon objave da koncert Škotskih zvijezda neće biti odgođen, rijeke ljudi počele su se vraćati prema Žnjanu.

JimKerri njegov šesteročlani bend koncert su otvorili pjesmom The Signal andtheNoice, koja se nalazi na njihovom najnovijem albumu WalkBetweenWorlds. Upravo je to naziv i njihove svjetske turneje te njenog ljetnog dijela koji je započeo baš ovdje u Splitu. Potom je uslijedila pjesma Big Music s istoimenog albuma iz 2014. godine, a pravo oduševljenje izazvali su prvi taktovi legenadarnog hita iz 1985. Hypnotised. “Herecomessummer, herecomesrain“ riječi su pjesme s najnovijeg albuma prije koje je Kerr pozdravio brojne Splićane te im zahvalio što su unatoč kiši odlučili doći na koncert: “Nisam mogao otići, a da ne nastupim ovdje u Splitu! Došli smo svirati i hoćemo! Mi iz Glasgowa jako dobro znamo što je to kiša i hvala svima što ste ostali ovdje“, izjavio je frontmenSimpleMindsa nakon čega su uslijedili i brojni drugi hitovi. Pjesma AliveandKicking izazvala je pravi delirij, a s njom je i završena ova uzbudljiva glazbena noć u Splitu.

Škoti su u Splitu boravili od četvrtka, a za to su vrijeme imali priliku kratko posjetiti grad i uživati u brojnim domaćim gastro specijalitetima. Kako je ovo bila prva stanica njihove ljetne turneje, odradili su i posljednje probe uoči koncerta, a jučer su se susreli i s Androm Krstulovićem Oparom, gradonačelnikom Splita, gdje su im uručeni i službeni dresovi Hajduka s njihovim imenima.

Koncert pod nazivom Žnjan za sveimao je i posebnu humanitarnu notu.Proteklih je dana Gradsko društvo Crvenog križa Split prodavalo posebne narukvice, a prikupljana su sredstva kojim bi se opremio i uredio prostor za pružanje dentalnih uslugaosobama s posebnim zdravstvenim potrebama, među kojima je najviše djece. Svi građani koji i dalje žele pomoći, moguto učinitidonacijama putemračuna Splitske banke na broj HR12 2330 0031 5330 3007 0.

Organizatori ovog jedinstvenog koncerta bili su Grad Split i tvrtka MPG Live koja je zaslužna i za besprijekorne produkcijske uvjete.Partneri jedinstvenog glazbenog spektakla Žnjan za svesu HEP, Splitska banka OTP Group, Jadrolinija, Badel, Dalmacija vino, UBER te hotel Park, a ponosni su što su u Split imali priliku dovesti legendarne SimpleMindse te dati podršku u razvoju Žnjana, njegovom novom modernom izgledu i konceptu, kojim će zasigurno postati svjetski prepoznatljiva plaža u svijetu.

 

ZADNJE OBJAVE