28 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRAUDIO Godina počela na najjačoj radnoj temperaturi

AUDIO Godina počela na najjačoj radnoj temperaturi

U emisiji “Dobar dan” gostovala je zamjenica trogirskog gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić. Gradske aktualnosti bile su središnja tema razgovora.

„Godina je počela, rekla bih na najjačoj radnoj temperaturi. U tijeku su brojni projekti iz područja društveni djelatnosti. Svakako bih najviše istaknula dva vrtića, Balančane i Plano. Spomenula bih i projekt POS-ovih stanova kojeg vodi kolega Viktor Novak. Silna potrebna dokumentacija je gotova, javio nam se veliki broj većinom mladih obitelji. One će, nadam se, pronaći svoj dom u Planom koje će na taj način doživjeti veliki procvat. Zadovoljna sam što smo odmah na početku godine realizirali i dva izglasana prijedloga u sklopu projekta „I tebe se pita“. To su postavljanje Moloka u Naselju i usporivači prometa u ulici Put Mulina“, kazala je zamjenica gradonačelnika Trogira Ruža Kovačević Bilić.

U emisiji se postavilo pitanje o problematici privatnog parkirališnog koncesionara u Domu zdravlja. Naime, liječnici iz trogirskog Doma zdravlja traže pomoć vezano za parkiranje jer su ostali bez parkirališnih mjesta. 

„Nedavno su i mene kontaktirali liječnici koji su zaposleni u Domu zdravlja i Hitnoj medicinskoj pomoći. Već dugo godina traje ta problematika, a postoji i sudski spor nad tim područjem. Međutim, Dom zdravlja još uvijek nije našao trajno rješenje“, kazala je Kovačević Bilić.

Bilo je riječi  o novom projektu obnove zgrade kina.

„Najuzbuđenija sam zbog tog projekta. Pri kraju su dogovori oko odobravanja od strane EU fondova i s nestrpljenjem čekamo njihovu procjenu. U međuvremenu smo prijavili još jedan projekt. To su programi socijalne inkluzije, odnosno društvenog aktivizma mladih ljudi i osoba s invaliditetom. Tu smo predvidjeli, ne samo ulaganje u opremanje kina, nego i brojne aktivnosti koje bismo ponudili našim mlađim sugrađanima od 15 do 29 godina te osobama s invaliditetom koje su voljne učiti nešto novo i kreativno“, pojašnjava Kovačević Bilić.

Ruža Kovačević Bilić je nedavno izabrana za predsjednicu HNS-a Trogir.

„U prosincu je održana izborna skupština HNS-a podružnice Trogir koja je ujedno bila izvanredna i redovna. Izvanredna zato što je dosadašnji predsjednik raspustio stranku, a redovna zato što su raspisani unutarstranački izbori koji počinju od najtemeljnijih  podružnica. Zadovoljna sam što je trogirska podružnica mene i predložila i izabrala. Imam dva mlada podpredsjednika Mateu Orlić i Damira Keru, tako da je prisutna ta nova mlada energija. U travnju nas čeka izbor novog predsjedika/ice stranke na nacionalnoj razini“, zaključila je Kovačević Bilić.

Na kraju emisije pričalo se o izboru čelne osobe Turističke zajednice Trogir koje je u tijeku … emisiju poslušajte u cijelosti …

{mp3}dobardanruza{/mp3}

 

ZADNJE OBJAVE