12 C
Trogir
Srijeda, 20 listopada, 2021
NaslovnicaKULTURAFoto: "Trogirski Glazbenici" održali svečani koncert povodom Dana grada

Foto: “Trogirski Glazbenici” održali svečani koncert povodom Dana grada

Udruga akademskih glazbenika “Trogirski Glazbenici” Trogiranima je predstavljena u nedjelju svečanim koncertom povodom Dana grada. 

U prepunoj Gradskoj vijećnici, čestitke im je uputio gradonačelnik Ante Bilić, a o udruzi je na kraju koncerta više rekla dopredsjednica Ursa Ljuban. 

-Želja i cilj naše udruge je oživjeti glazbeni život u gradu Trogiru u vidu klasične, ali i tradicionalne glazbe koja ima svoju bogatu kulturnu baštinu. Naši sugrađani su željni ovakvih događanja, a na nama je da stvorimo pozitivnu radnu atmosferu, što više sviramo, stvaramo, odgajamo mladu kulturnu publiku te se brinemo o baštini. U prilog nam ide i projekt obnove kino dvorane u sklopu koje je planirana i koncertna dvorana što  otvara potpuno novu perspektivu za djelovanje i čemu se najviše veselimo- kazali su predsjednik udruge Vlatko Belas i potpredsjednica Ursa Ljuban. 

Nastupili su: Bjanka Ivas – mezzosopran, Dakica Sanko –Violina, Ursa Ljuban- klavir, Jakov Košćina –klarinet, Vlatko Belas – bariton, Dubravko Geić – violončelo 

Foto: Dino Čaljkušić (Grad Trogir) 

{gallery}udrugaglazbenici{/gallery}

ZADNJE OBJAVE