18 C
Trogir
Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTFOTO: Drugi Trogir Outdoor Festival okupio brojne ljubitelje sporta

FOTO: Drugi Trogir Outdoor Festival okupio brojne ljubitelje sporta

Drugo izdanje Trogir Outdoor festivala održano je 18. i 19. svibnja. Trogirska riva, biciklističke staze i morski pojas na nasipu Brigi neka su od mjesta na kojima se odvijao ovaj adrenalinski događaj. 

Nakon uspješne prve godine, ovaj put natjecanju je dodana  još i utrka na popularnim supovima.  

U subotu je održana trail utrka na tri staze – od 22, 11 i 5 kilometara, a najmlađi su se mogli iskazati u vožnji bicikla na Dječjoj biciklijadi. U popodnevnim satima na gradskoj plaži, ispred Caffe bara Čokolada, održana je utrka SUP-ova (Stand Up Paddle) i prezentacija kitesurfa.  

Nedjelja je bila rezervirana za triatlon, najzahtjevniju utrku namijenjenu  onima u stvarno dobroj formi te za prvenstvo osnovnoškolaca u trčanju. 

Nakon dodjele nagrada svi sportaši, i oni koji će to tek postati,  imali su priliku uživati u dobroj glazbi uz odličnu hranu i piće. 

– Još prošle godine na prvom izdanju Outdoor festivala pokazalo se da ovakvih događanja nedostaje i da su natjecanja u ovakvim sportovima sve popularnija i među domaćim ljudima i među strancima koji zbog toga sve više dolaze i u predsezoni. Trogir ima sve uvjete za sportski i rekreacijski turizam što ćemo dobro iskoristiti – istaknuo je dogradonačelnik Viktor Novak koji je i sam sudjelovao  u triatlonu.

Organizatori, Turistička zajednica grada Trogira i Grad Trogir, ističu kako će Trogir Outdoor Festival postati tradicionalna sportska manifestacija koja ima za cilj okupljati sve veći broj sportaša. 

Foto:  TZ grada Trogira ( D.Č., Ž.A., I.D.)

{gallery}outdoor2{/gallery}

ZADNJE OBJAVE