20 C
Trogir
Nedjelja, 25 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRFEŠTA NK TROGIR 1912 POVODOM ULASKA U 1. ŽNL

FEŠTA NK TROGIR 1912 POVODOM ULASKA U 1. ŽNL

Seniori NK Trogir 1912 jučer su na Batariji odigrali zadnje kolo protiv Mosora iz Žrnovnice pobijedivši rezultatom 5:0. Nakon utakmice, na Malariji je upriličena proslava titule prvaka i ulazak u 1. ŽNL. Podijeljene su zahvalnice sponzorima i donatorima. Igračima su uručene medalje i pehar, bilo je konfeta, bengalki i šampanjca koji se ispijao iz pehara, a feštalo se uz gulaš i bržole.

  • Iza nas je devet godina agonije i depresije. Smatrali smo kako Trogir zaslužuje puno više od 2. ŽNL. U gradu svojevremeno nije bilo vizije, a igralište je bilo utopija čime se izgubila kultura gledanja utakmica. Zahvaljujem se svim igračima i trenerima Marku Milatu i Siniši Turkoviću te bivšem Duji Parčini koji je također napravio veliki posao. Zahvala ide i gradonačelniku Anti Biliću, njegovom zamjeniku Viktoru Novaku, upravi NK Trogir, tajniku Mirku Rinčiću te svim sponzorima i donatorima. Veliko hvala “Malarima” koji su nam omogućili da u njihovim prostorijama proslavimo ovaj veliki uspjeh. Iskrene čestitke idu muškom i ženskom rukometnom klubu koji su prvoligaši, kazao nam je predsjednik kluba Mario Juranović.
  • U nogometu sam 23 godine, a svo to vrijeme sam član trogirskog kluba. Igrača ima iz Splita, Kaštela, neki su i iz Slavonskog Broda, no 70/80 posto su domaći momci što je još jedan plus rada uprave, kazuje kapetan Damir Hrabar.
  • Znali sam od početka da smo favoriti. Ja sam Kaštelanin i bio sam član konkurentskog NK Val. Došao sam u Trogir i sad mi je drago, naglasio je igrač Toni Jurić.
  • Ja sam domaći. Nisam cijelo vrijeme igrao, ali sam se vratio i ove godine smo napokon ušli u 1. ŽNL. Naglasio bih da smo u cijeloj sezoni imali samo jedan poraz. Znali smo da smo najbolji, ušli smo u 1. ŽNL i tko zna možda je i osvojimo, dodaje igrač Jakov Validžić.  
  • Ovo je za mene i klub, ali i cijeli grad veliki uspjeh. Zahvaljujem se svima te moram istaknuti bivšeg trenera Duju Parčinu koji je izvukao 90 posto prvenstva, a trener Marko Milat i ja smo ga priveli kraju. Nadam se da ćemo ovako dobro nastaviti igrati i slijedeće godine, kazuje trener Siniša Turković.
  • Igrači su daleko najzaslužniji za ovaj uspjeh, oni su ti koji su izvukli cijelu sezonu. Hvala upravi kluba na čelu s predsjednikom Mariom Juranovićem koji stvarno radi vrhunski posao, zaključio je trener Marko Milat.

AL

Fotogalerija JOŠKO HERCEG

ZADNJE OBJAVE