9 C
Trogir
Srijeda, 30 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIREkipe ŽRK TROGIR 58 pobjednice Kairos cupa

Ekipe ŽRK TROGIR 58 pobjednice Kairos cupa

U nedjelju  je završen Kairos cup 2020. za curice 2008. i 2006. godište kojeg je organizirao Ženski rukometni klub Trogir 58

Turnir se igrao u SD Vinko Kandija, a u obje konkurencije nastupilo je 6 ekipa i to: Sinj, Vranjic, Dugopolje, ŽARK Split, Cetina i Trogir.

Ekipe Trogira u obje generacije pobjednice su Kairos cupa 2020.  

-Prkosili smo ovoj situaciji s koronavirusom i uspješno održali naš tradicionalni Kairos kup. Nažalost, klubovi iz unutrašnjosti Hrvatske, Slovenije i Crne Gore morali su odustati od sudjelovanja. Vidjeli smo kvalitetan rukomet  s obzirom na to da cure više-manje samo treniraju, uz tek po koju utakmicu. Kako je turnir išao kraju utakmice su bile sve bolje i  interesantnije. U 2008. godištu poredak je sljedeći: šesta je Cetina, peta ekipa Vranjica, četvrto mjesto osvojila je ekipa Dugopolja, treće mjesto Sinj, a u finalu su igrale ekipe ŽARK Splita i Trogira. Nakon početnog vodstva gošći 4:1, poluvrijeme je završilo neriješeno 5:5, a na kraju su pobjedu odnijele Trogirke rezultatom 11:9. Naše cure, iako jako oslabljene, osvojile su turnir u svojoj kategoriji, kazao je predsjednik kluba Joško Radić i dodao kako su i u 2006. godištu također Trogirke bile najbolje.  Šesto mjesto zauzeo je Vranjic, peto ŽARK Split, četvrto Cetina, treće Dugopolje, drugo mjesto Sinj kojeg je ekipa Trogira pobijedila superiorno rezultatom 19:10. U 2008. godištu najbolja je vratarka Ivona Rogulj iz Trogira, najbolja strijelkinja Mravak iz Sinja, najbolja igračica Ravlić iz Splita , a najkorisnija igračica turnira je Ema Karabatić iz Trogira. Fair play je osvojila ekipa ŽARK Split. U 2006. godištu najbolja je vratarka Radinović iz Sinja, najbolja strijelkinja Milić iz Dugopolja, najbolja igračica je Antonia Gašpić iz Trogira te najkorisnija igračica Katarina Čarija također iz Trogira. Fair play je i u ovoj generaciji osvojila ekipa ŽARK Split. Zahvaljujemo se svim klubovima koji su sudjelovali, a istovremeno nam je žao što tribine nisu mogle biti otvorene jer smo sigurni da bi jako puno posjetitelja, posebno roditelja i članova klubova nazočilo utakmicama. U ovim kontroliranim uvjetima ipak je bilo sve u redu. Imali smo bogati fond nagrada, uz poklon pakete, pobjedničke ekipe su dobile krokanat u obliku rukometne lopte i garniture majica, pehare te medalje. Također, zahvaljujemo se na suradnji svima koji su nam pomogli u organizaciji, u prvom redu Zajednici sportskih udruga Trogira što su nam izišli u susret i pomogli da se turnir održi u ovakvim uvjetima. Nadamo se da ćemo dogodine nastaviti u što većem broju i s još više utakmica. Ovo je definitivno jedan pravi put i ne odustajemo od Kairos cupa, rekao je Radić.

Foto: Joško Herceg

ZADNJE OBJAVE