11 C
Trogir
Četvrtak, 1 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIREkipa s Obrova: Vežu nas lijepe uspomene iz djetinjstva

Ekipa s Obrova: Vežu nas lijepe uspomene iz djetinjstva

Kako bi sačuvali lijepe  uspomene na najljepše doba života, ekipa s Obrova , malog trga u Pasikama, sastaje se već desetu godinu zaredom. 

U subotu su se okupili kako bi još jednom proživjeli sjećanja na bezbrižne dane. Na druženje je stiglo sedamnaest bivših i sadašnjih stanovnika Obrova, od kojih neki danas žive u raznim zemljama svijeta. 

Žalosni što ne mogu ponovo zaigrati neku društvenu igru jer su sada na Obrovu  štekati restorana, svoja su sjećanja obnovili na zajedničkoj večeri uz pjesmu, ali i po koju suzu zbog onih koji više nisu s njima. 

Prisjetili su se i igranja na kukalo po Pasikama, graničara i raznih  priredbi koje su kao mala djeca pripremali stanovnicima Obrova.

Inicijativa za ovo okupljanje potekla je  2009. godine od Tončice Miše, rođene Belava. Ona je  došla na ideju da se „Ekipa s Obrova“ sastane po prvi put nakon više desetljeća. Tada se okupilo njih dvadesetak iz ekipe i to samo žensko društvo, a već iduće godine pridružio im se  i muški dio ekipe.

Kao uspomenu na ovogodišnje druženje prijatelji iz djetinjstva napravili su zajedničku fotografiju na „Tadinim skalama“ i  najavili ponovni sastanak iduće godine.  

Foto: privatni album

{gallery}obrov{/gallery}

ZADNJE OBJAVE