14.8 C
Trogir
Srijeda, 28 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Ekipa s Obrova: Vežu nas lijepe uspomene iz djetinjstva

Ekipa s Obrova: Vežu nas lijepe uspomene iz djetinjstva

Kako bi sačuvali lijepe  uspomene na najljepše doba života, ekipa s Obrova , malog trga u Pasikama, sastaje se već desetu godinu zaredom. 

U subotu su se okupili kako bi još jednom proživjeli sjećanja na bezbrižne dane. Na druženje je stiglo sedamnaest bivših i sadašnjih stanovnika Obrova, od kojih neki danas žive u raznim zemljama svijeta. 

Žalosni što ne mogu ponovo zaigrati neku društvenu igru jer su sada na Obrovu  štekati restorana, svoja su sjećanja obnovili na zajedničkoj večeri uz pjesmu, ali i po koju suzu zbog onih koji više nisu s njima. 

Prisjetili su se i igranja na kukalo po Pasikama, graničara i raznih  priredbi koje su kao mala djeca pripremali stanovnicima Obrova.

Inicijativa za ovo okupljanje potekla je  2009. godine od Tončice Miše, rođene Belava. Ona je  došla na ideju da se „Ekipa s Obrova“ sastane po prvi put nakon više desetljeća. Tada se okupilo njih dvadesetak iz ekipe i to samo žensko društvo, a već iduće godine pridružio im se  i muški dio ekipe.

Kao uspomenu na ovogodišnje druženje prijatelji iz djetinjstva napravili su zajedničku fotografiju na „Tadinim skalama“ i  najavili ponovni sastanak iduće godine.  

Foto: privatni album

{gallery}obrov{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

„I TEBE SE PITA“: Travarica izglasala projekte

Mještani Travarice su, na tribini i elektronskim putem, izglasali da se sljedeći projekti uvrste u proračun za 2021.:- Uređenje streetworkout parka -...

Coce za života snimio pjesmu “Odnija me život” koja u radijske etere dolazi na dan obljetnice njegove smrti

Premda trogirski slavuj Vinko Coce nije s nama već dugih 7 godina, u srcima je i mislima mnogih, a njegove pjesme i...

Restaurirana SENZACIJA MEĐU GREDAMA postala dio stalnog postava Muzeja grada Trogira!

Mađar u Trogiru kupio palaču, pa među gredama otkrio senzacionalno blago!; SENZACIJA U TROGIRU: Mađar kupio palaču i pri adaptaciji među stropnim gredama...

Stožer civilne zaštite Općine Okrug: Zbog lošije epidemiološke slike dolazi do novih, strožih mjera

Sjednica Stožera civilne zaštite Općine Okrug održana je 22. listopada u atriju nove zgrade dječjeg vrtića u Okrugu Gornjem

GRAD TROGIR : Objavljen natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

Prijave s kompletnom dokumentacijom je potrebno dostaviti zaključno s 04.11.2020. Objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima...