5 C
Trogir
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaOstaloZABAVADječji festival „Mali Trogir“: Vatromet nota i stihova, najljepših dječjih hitova u...

Dječji festival „Mali Trogir“: Vatromet nota i stihova, najljepših dječjih hitova u kuli Kamerlengo

Dječji festival “Mali Trogir” održao se ovu nedjelju u prepunoj kuli Kamerlengo. Bio je to pravi vatromet nota i stihova, najljepših dječjih hitova, baš kako je i najavio voditelj „Dječjeg zbora Trogir“ maestro Jovica Škaro. 

U ime Splitsko-dalmatinske županije nazočnima se obratio županijski vijećnik  Ferdo Kurtović, a potom i gradonačelnik Ante Bilić koji je istaknuo kako je Grad prepoznao vrijednost ove manifestacije. 

-Čestitam organizatorima, malim izvođačima  i svima koji su za ovo zaslužni. Grad podržava ovaj festival i davat će mu maksimalnu potporu. Trogir je uvijek bio rasadnik glazbenika i očito je da će se to i dalje nastaviti, kazao je Bilić.

Da su Trogirani prepoznali vrijednost ovog festivala pokazuje odličan odaziv i buran pljesak nakon svake izvedbe, kazao je maestro Jovica Škaro zahvalivši se Gradu Trogiru na pokroviteljstvu, Turističkoj zajednici grada Trogira na suorganizaciji te svima koji su omogućili da se festival „Mali Trogir“ uspješno organizira.   

Djeca “Dječjeg zbora Trogir” nastupila su u natjecateljskom djelu festivala, a nagrade su osvojili: 

1. nagrada publike – Grand Prix festivala: Lucija Čović 

1. nagrada žirija: Gabriela i Ana Buble 

2. nagrada publike:  Nikola Pavičin

2. nagrada žirija: Dora Džalo 

3. nagrada publike: Karla Čorić i Toma Penić 

3. nagrada žirija: Dora Dumičić Halbarth

– Otpjevale smo pjesmu “Sretan rođendan” i ovo nam je prvi put da nastupamo pred ovolikom publikom . Nije bilo treme i kad nam već ovako dobro ide i nadalje ćemo nastupati, kazale su Gabriela (6.5 g.) i Ana Buble (4 g.) koje su osvojile srca žirija. 

– Nikad nisam ovako nešto osvojila i baš sam sretna. Bila je jaka konkurencija i nisam se nadala ovoj nagradi, kazala je jedanaestogodišnja osvajačica Grand Prixa Lucija Čović koja je otpjevala pjesmu „Kad me ritam zaljulja“ .

U natjecateljskom i prigodnom programu, kojeg je moderirala Lana Tafra, nastupili su:  Karla Golubčić, Dora Dumičić Halbarth, Jan Maetić, Lucija Čović, Kiara Bezić, Nikola Pavičin, Gabriela i Ana Buble, Dino Ružić, Ana Ivančev, Dora Džalo, Karla Čorić, Tma Penić, Mirna Guina, Marija Bosančić, Toma Marović, Grupa Biseri, Rino Goleš, Marko Marić Banje, Filip Jurić, Dječji zbor Bijački Slavuji, Segetske Mažoretkinje, Dance Crew United, Cheerleading Klub Sedmi vjetar, Cheerleading Klub Noa, Plesni studio Sirena, Dječji vrtić Kaštela, Kaštelansko dječje kazalište Škatula.

Nikola Pavičin je, nastupivši u prigodnom programu, promovirao svoj prvi CD pod nazivom “Kad narastem”.  

Dio prihoda od ulaznica namijenjen je udruzi TOMS na čemu je organizatorima zahvalio predsjednik udruge Ivica Bašić. 

Foto: Dino Čaljkušić (Grad Trogir i TZ grada Trogira)

{gallery}malitrogir1{/gallery}

ZADNJE OBJAVE