25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRDijabetičko društvo Trogir: Održane edukativno-rehabilitacijske radionice za dijabetičare

Dijabetičko društvo Trogir: Održane edukativno-rehabilitacijske radionice za dijabetičare

Dijabetičko društvo Trogir i tvrtka Roche organizirali su pet edukativno-rehabilitacijskih radionica za dijabetičare tipa II, koje su se, u suradnji s OŠ Petar Berislavić, održavale u periodu od 9. do 23. veljače.

Polaznici su, zahvaljujući voditelju dr. Merimu Bezdrovu, liječniku koji je dugi niz godina posvetio liječenju dijabetičara, imali priliku saznati kako živjeti s dijabetesom i kako život usmjeriti u potpuno drugom pravcu uz adekvatnu promjenu prehrane.

Radionicama su se pridružile i medicinske sestre patronažne službe Doma zdravlja Trogir.

Veoma zanimljiva predavanja su se odnosila na dijabetes općenito, prehranu (skupine namirnica, izračun kalorija, način pripremanja hrane, način konzumiranja hrane…), važnost tjelovježbe (kako vježbati, kada, što je tjelovježba, koje vježbe…), higijenu dijabetičara i samokontrolu. Zainteresiranost četrnaest polaznika se najbolje mogla vidjeti iz mnoštva pitanja koja su postavljali.

-Budući da smo ovom edukacijom obuhvatili uglavnom “nove” dijabetičare čvrsto se nadamo da će znanjem koje su stekli, komplikacije koje izaziva dijabetes koji se ne kontrolira, izbjeći. Ovo  je bio 12. ciklus radionica u organizaciji DDT, a ovim putem pozivamo i ostale zainteresirane dijabetičare da nam se jave za novi ciklus i tako pomognu najviše sebi, a zatim i svojoj obitelji, poručila je predsjednica društva Katja Šćurla. 

Foto: Dijabetičko društvo Trogir 

ZADNJE OBJAVE