12.4 C
Trogir
Nedjelja, 25 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Dijabetičko društvo Trogir: Održane edukativno-rehabilitacijske radionice za dijabetičare

Dijabetičko društvo Trogir: Održane edukativno-rehabilitacijske radionice za dijabetičare

Dijabetičko društvo Trogir i tvrtka Roche organizirali su pet edukativno-rehabilitacijskih radionica za dijabetičare tipa II, koje su se, u suradnji s OŠ Petar Berislavić, održavale u periodu od 9. do 23. veljače.

Polaznici su, zahvaljujući voditelju dr. Merimu Bezdrovu, liječniku koji je dugi niz godina posvetio liječenju dijabetičara, imali priliku saznati kako živjeti s dijabetesom i kako život usmjeriti u potpuno drugom pravcu uz adekvatnu promjenu prehrane.

Radionicama su se pridružile i medicinske sestre patronažne službe Doma zdravlja Trogir.

Veoma zanimljiva predavanja su se odnosila na dijabetes općenito, prehranu (skupine namirnica, izračun kalorija, način pripremanja hrane, način konzumiranja hrane…), važnost tjelovježbe (kako vježbati, kada, što je tjelovježba, koje vježbe…), higijenu dijabetičara i samokontrolu. Zainteresiranost četrnaest polaznika se najbolje mogla vidjeti iz mnoštva pitanja koja su postavljali.

-Budući da smo ovom edukacijom obuhvatili uglavnom “nove” dijabetičare čvrsto se nadamo da će znanjem koje su stekli, komplikacije koje izaziva dijabetes koji se ne kontrolira, izbjeći. Ovo  je bio 12. ciklus radionica u organizaciji DDT, a ovim putem pozivamo i ostale zainteresirane dijabetičare da nam se jave za novi ciklus i tako pomognu najviše sebi, a zatim i svojoj obitelji, poručila je predsjednica društva Katja Šćurla. 

Foto: Dijabetičko društvo Trogir 

ZADNJE OBJAVE

Čestitamo 25. listopada – Dan darivatelja krvi

25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak održana je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa

Započinju tribine „I tebe se pita!“: Trogirani, dođite i birajte male komunalne investicije u vašem mjesnom odboru!

Tribine se održavaju sljedeći tjedan, od ponedjeljka do subote, po svim mjesnim odborima, a u istim terminima bit će i online...

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...