24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRDDK TROGIR I GDCK TROGIR OBILJEŽILI SVJETSKI DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI: „NASTOJAT...

DDK TROGIR I GDCK TROGIR OBILJEŽILI SVJETSKI DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI: „NASTOJAT ĆEMO DA NAM OVAKVA DRUŽENJA BUDU UŽANCA“

Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi obilježen je jučer diljem svijeta. Tim povodom, Klub DDK Trogir i Gradsko društvo Crvenog križa Trogir organizirali su prigodno druženje svih trogirskih darivatelja u Caffe baru Čokolada. 

  • U proslavu smo uključili prošle godine zasađen „Trogirski drvored dobrovoljnih davatelja krvi“ u čemu je pomogao Grad Trogir. Po jedno stablo koštele posvećeno je svakoj ženskoj osobi koja je krv darovala 50 puta i više, odnosno svakoj muškoj sa 100 i više darivanja. Ove godine stabla su dobili Klaudio Ševo i Tonći Bilić – Pupa. Nadam se da će u budućnosti biti još rekordera, no nije lako doći do 100 davanja. Ovaj put je došlo 30-ak darivatelja i nastojat ćemo da nam ovakva druženja budu užanca, kazuje predsjednica kluba DDK Trogir Ljiljana Geić.
  • Danas su s nama svi naši, možemo reći, laureati dobrovoljnog davalaštva GDCK Trogir. Bilo bi nam drago da su nas posjetili i mlađi darivatelji jer imamo nakanu druženje učiniti tradicionalnim, kazuje ravnateljica GDCK Trogir Tanja Jakus.

Klaudio Ševo i Tonći Bilić – Pupa ponosni su što imaju svoje stablo u drvoredu.

  • Aktivno sam počeo davati krv ’85. i sretan sam što još uvijek. To znači da sam zdrav, a veliko zadovoljstvo mi je i pomaganje. Neobično mi je vidjeti svoje ime na košteli drvoreda. Ubrzo ću dobiti prvog unuka kojem ću kad poraste pokazati ime njegovog djeda, emotivno je kazao Klaudio Ševo.
  • Od 17 godine dajem krv i nastavit ću s tim dok god budem mogao i puno mi znači pomaganje drugima, naglašava Tonći Bilić Pupa.

Na druženje je pozvan i trogirski gradonačelnik Ante Bilić koji je tom prigodom čestitao svim darivateljima na njihovoj humanosti.

  • Čestitam im na plemenitoj i humanoj gesti kojom spašavaju živote. U logističkom dijelu, Grad će im i dalje biti potpora. Pozivam Trogirane da se u što većem broju priključe Klubu dobrovoljnih davatelja krvi Trogir, kazao je gradonačelnik Ante Bilić.

Foto: IRM

ZADNJE OBJAVE