31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRDanas štrajk u školama! Hoće li biti nastave?

Danas štrajk u školama! Hoće li biti nastave?

Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata završio je neuspješno. To znači da učitelji i profesori danas stupaju u štrajk u cijeloj zemlji.

Vlada je u cijelosti odbila naše zahtjeve, a ponudila je povećanje od 2 posto od 1. listopada i 2 posto od 1. lipnja 2020 kroz dodatke. To je za sindikate neprihvatljivo i iz tog razloga mirenje je neuspješno završilo.Danas počinje štrajk u sustavu osnovnog i srednjeg školstva. Bit će to cirkularni štrajk – prvi dan, cijela Hrvatska će biti u štrajku, a ostale dane će se u ciklusima ponavljati županije u štrajku. Na taj način osigurat će se kontinuitet pritiska. Ustrajnošću i jedinstvom u provedbi štrajka poručit ćemo Vladi RH da mi ne pristajemo na mrvice! Ovim štrajkom čuvamo svoje dostojanstvo i vraćamo dignitet struci koja se i ovakvim, sramotnim ponudama Vlade RH, nastoji još više degradirati! 

Na pitanje hoće li biti nastave oglasile su se pojedine osnovne i srednje škole na širem trogirskom području i to putem svojih službenih internetskih stranica ili Facebook profila. 

– SŠ Ivana Lucića: Nakon neuspjeha mirenja, tj. dogovora Sindikata i Vlade RH  u srijedu, 10. listopada 2019. najavljen je početak štrajka djelatnika osnovnih i srednjih škola RH. Sukladno navedenom te na osnovu raspoloživih informacija o odazivu djelatnika naše škole  početku štrajka, obavještavamo vas da, četvrtak 10.10.2019., neće biti moguće organizirati odvijanje nastave. Za možebitne upite molimo koristite adresu e-pošte: ured@ss-ilucica-trogir.skole.hr NAPOMENA: Obavijest o organizaciji nastave u petak 11. listopada 2019. bit će naknadno objavljena na službenoj stranici Škole.

– OŠ Petar Berislavić: U PŠ Okrug svi učitelji smjene A i smjene B su u štrajku. U MŠ Trogir smjena A: razredna nastava – nastava se odvija u 1.A, 2.A, 3.A i 4.A, predmetna nastava u smjeni A – svi učitelji su u štrajku. Za smjenu B matične škole pratite obavijesti na stranici škole. Osoba za kontakt zadužena za pružanje svih odgovarajućih informacija vezanih uz održavanje štrajka je Edita Bratinčević. E-mail adresa na koju se mogu slati upiti: trogir-002@os-pberislavic-trogir.skole.hr  Sve informacije pratite na službenim stranicama škole.

– OŠ Majstora Radovana: Štrajk je najavljen za našu školu 10. i 11. listopada. Jutros djece nema, a učitelji su u štrajku. Djeca koja dođu će biti zbrinuta, ali nastavu nije moguće organizirati zbog odaziva djelatnika na štrajk. Za sve informacije pratite mrežnu stranicu škole, a možete poslati i upite na ured@os-mradovana-trogir.skole.hr ili kontaktirati ravnateljicu, Zoranu Brodarić.

– OŠ Slatine: Nema nastave, a djeca koja dođu u školu će biti zbrinuta. Obavijest o organizaciji nastave u petak 11. listopada bit će naknadno objavljena na službenoj stranici Škole. 

– OŠ Ivan Duknović Marina: Djelatnici naše škole također su u štrajku, stoga vas molimo za razumijevanje i strpljenje. Za učenike koji sutra dođu u školu biti će organiziran odgojno obrazovni rad. Sve informacije vezane uz štrajk možete dobiti u tajništvu škole na broj 021/798120 ili na službenoj e-mail adresi ured@os-iduknovic-marina.skole.hr

ZADNJE OBJAVE