17.1 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaSPORTCity Games polufinale u Okrugu

City Games polufinale u Okrugu

Popularne ljetne igre za sve generacije petu godinu za redom ,u sklopu svoje međunarodne turneje, dolaze u srce Dalmacije.

Nakon devet uspješnih sezona, 323 događaja i više od million prijeđenih kilometara, igre su u svoju desetu sezonu ušle kao punokrvni međunarodni projekt.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa u ovoj sezoni. Ovaj sportsko-zabavni spektakl sa statusom polufinala, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održati će se 08. kolovoza na rivi u Okrugu sa početkom u 19:30 sati u organizaciji Turističke zajednice Općine Okrug i agencije Adria events.

U Okrugu će se ekipe nadmetati u modernim inačicama tradicionalnih City Games igara kao što su vino, leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, pršut, morska košarka i veslo. Nakon Okruga City Games karavana nastavlja turneju po Hrvatskoj koja će se završiti velikim finalom 20.08. u Viru.

Okrug je već petu godinu za redom domaćin City Games-a koji ove godine poprima novo ruho; pot-puno nova scenografija i brojna iznenađenja kako za natjecateljske ekipe tako i za publiku.

“Pobjednička ekipa u Hrvatskoj ostvaruje pravo sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Sloveniji. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica. Na međunarodnom finalu Hrvatska će biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka”, objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

“Pozivamo sve građane Okruga kao i sve njihove prijatelje da nam se pridruže na rivi u Okrugu te da svojom nazočnošću uveličaju ovaj sportsko – zabavni događaj.” zaključuje Krzyk.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com, a igre možete pratiti i putem Facebook-a.

 

ZADNJE OBJAVE