24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAČiovski most uskoro će zasvijetliti, a Adventske kućice stižu 8. prosinca

Čiovski most uskoro će zasvijetliti, a Adventske kućice stižu 8. prosinca

Trogir će u 2018. dobiti besplatnu wifi mrežu u centru grada, izvijestio je gradonačelnik Bilić.

Četvrta sjednica trogirskog Gradskog vijeća održana je u srijedu, 8. studenog u popodnevnim satima uz prisutnost svih 17 vijećnika. Na aktualnom satu bilo je interesa za niz gradskih projekata koji su u tijeku ili se planiraju, a nekoliko pitanja ticalo se izgradnje novog čiovskog mosta odnosno popratne infrastrukture. 

Naime, nova ulična rasvjeta na području Mastrinke na novoj cesti nedugo nakon postavljanja nije bila u funkciji, a spojna cesta s novim mostom inicijalno se radila bez nogostupa i pješačkih prijelaza. 

– Ova stanka u radovima na novom mostu u ovom nam je slučaju čak I dobro došla. U međuvremenu smo zatražili od HC-a da se ta cesta doprojektira te će biti izgrađen nogostup s istočne strane. Također, s agencijom EKO Kaštelanski zaljev dogovoreno je da se prije asfaltiranja te ceste postave kanalizacijske cijevi, a doprojektirati će se i jedno opasno skretanje na spojnoj cesti na Čiovu kako bi bilo sigurnije za građane – istaknuo je gradonačelnik Bilić i dodao kako će zatražiti od investitora, koji se ovaj tjedan vratio na gradilište, da neispravnu rasvjetu što prije stavi u funkciju. Inače, na novom čiovskom novi izvođač nastavio je s radovima.

U mraku je već duže I stari Čiovski most, ali i općenito u lošem stanju.

– Već tri mjeseca s Holdingom radimo na osvjetljavanju mosta. S obzirom da su stupovi bili brončani i ručni rad, trebalo je pronaći tvrtku koja će to napraviti na jednak način. Naručeni su iz Samobora i najavljeno je da stižu do kraja tjedna kada bi i most konačno trebao zasvijetliti. Sanaciju ćemo raditi u dogovoru s HC-om, ali nakon što se otvori novi most. Napravljen je tehnički pregled Čiovskog mosta i nije u tako lošem stanju kako se možda čini i može izdržati svakodnevni promet – prenio je gradonačelnik.

Uskoro bi trebali početi radovi i na izgradnji pristupne ceste za luku Soline te biti gotovi do 1. svibnja. Do otvaranja luke, a u dogovoru s Lučkom upravom, postavit će se oprema poput nadstrešnice, klupa i sanitarnog čvora dok će Grad u tom periodu urediti pješačku stazu preko Solina.

Najavljeno je i uvođenje besplatne wifi mreže tijekom 2018. godine u centru grada koja bi pokrivala glavnu ulicu, rivu, prostor Batarije, parkinga i dio kolodvora. 

Na gradski trg 8. prosinca stižu četiri adventske kućice i tako počinje prigodni božićni sajam koji će osim ugostiteljske ponude imati program za djecu ujutro, popodne radionice, a u večernjim satima niz koncerata. Sve će biti popraćeno prigodnim božićnim dekoracijama. Kod parkinga na Solinama bit će smješten lunapark, a jedna adventska kućica humanitarnog karaktera bit će kod tržnice.

ZADNJE OBJAVE