24.1 C
Trogir
Utorak, 17 svibnja, 2022
NaslovnicaVIJESTICentar izvrsnosti: Počele su prijave za 2. ciklus Programa usavršavanja za voditelje...

Centar izvrsnosti: Počele su prijave za 2. ciklus Programa usavršavanja za voditelje pripreme i provedbe EU projekata

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije pokreće 2. ciklus Programa usavršavanja za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata, s posebnim naglaskom na odgojno-obrazovne djelatnice i djelatnike. Cilj programa je podići kapacitet polaznika za samostalnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz sredstava Europske unije te naučiti polaznike kako da samostalno pripreme i provedu projektni prijedlog.

  • Želja nam je nastaviti pružati potporu razvoju odgojno-obrazovnog sustava, a jedan od ciljeva je pomoći odgojno-obrazovnim institucijama da unaprijede svoje poslovanje, nastavne programe i mogućnosti te da osiguraju inovativne sadržaje za rad s učenicima, kazao je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti.

Od 2021. do 2027. godine počinje novo programsko razdoblje unutar EU financijskog okvira, u kojem je Hrvatskoj za provođenje kohezijske politike dodijeljeno 12,68 milijardi eura, dok je kroz Next Generation EU, Hrvatskoj dostupno 9,4 milijardi eura.

Uvjet za prijavu na program je da osoba ima završen najmanje preddiplomski sveučilišni ili stručni studij (bacc. ili vss.). Program će se provoditi kroz skupne i individualne konzultacije te praktične vježbe, a ukupno trajanje programa je 160 sati. Moduli koje će polaznici obraditi su EU fondovi i programi, projektno planiranje, izrada projektne prijave, upravljanje provedbom projekata EU te evaluacija i izvještavanje na projektu.

Predavači u programu usavršavanja su osobe s višegodišnjim iskustvom u upravljanju sredstvima iz EU fondova, Ranko Milić (CEDRA), Dragan Šupe (DUX), Marin Urlić (CEDRA), Anita Šolman Janđel (Educational projects), Dražen Čular (HIKS), Ivica Zelić (CI SDŽ) i drugi.

Centar izvrsnosti će po uspješnom završetku svakom polazniku dodijeliti Uvjerenje o usavršavanju za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata te će biti potpora svim polaznicima u razvoju projektnih ideja.

Sve informacije o programu mogu se pronaći na službenim stranicama https://ci-sdz.hr/usavrsavanje-voditelji-projekata/, a za dodatna pitanja ili nejasnoće tu je email info@ci-sdz.hr.

ZADNJE OBJAVE