10 C
Trogir
Srijeda, 3 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAButković: Već smo zatražili dokumentaciju o dodjeli koncesije za Zlatni rat

Butković: Već smo zatražili dokumentaciju o dodjeli koncesije za Zlatni rat

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak da je njegovo ministarstvo već zatražilo svu dokumentaciju od Splitsko-dalmatinske županije da se utvrdi pravovaljanost i zakonitost postupka i odluke o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje plaže Zlatnog rata u Bolu na Braču.

Nakon što je premijer Andrej Plenković naložio u srijedu Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture žurnu provedbu upravnog nadzora nad dodjelom koncesije za Zlatni rat, koju je Županijska skupština na idućih 15 godina dodijelila zagrebačkoj tvrtki Sport B d.o.o., Butković je novinarima pred Banskim dvorima rekao kako bi to ministarstvo sigurno napravilo i da im premijer nije to naložio.

“Žalbeni postupak će se sigurno dogoditi. Ministarstvo je jučer zatražilo svu dokumentaciju od županije  da se utvrdi pravovaljanost i zakonitost postupka i odluke o dodjeli koncesije tako da, kada to pogledaju drugi ljudi u ministarstvu, vidjet ćemo kako stvari stoje. To će biti vrlo brzo, već idućega tjedna”, kazao je.

Odluka o dodjeli koncesije tvrtki bez prihoda izazvala je burne reakcije Boljana i oporbe u Županijskoj skupštini, mještani koji su prosvjedovali pred zgradom u kojoj se održavala sjednica Županijske skupštine najavili su prosvjede i blokadu plaže, a načelnik općine Bola Tihomir Marinković žalbu Upravnom sudu.  

Butković nije novinarima želio reći svoje osobno mišljenje o tom slučaju već je napomenuo da postupak dodjele koncesije “mora imati neku svoju zakonitost”. “Vjerujem da je županija, odnosno županijski Odjel za pomorstvo, proveo postupak zakonito. Ako nije, morat će se poništiti. Nemam dovoljno podataka da bih rekao nešto konkretno”, dodao je.

Na pitanje je li moguće poništenje odluke o dodjeli koncesije odgovorio je kako je sve moguće. “Rezultat toga može biti da se potvrdi odluka, može se poništiti natječaj ili se može poništiti odluka o dodjeli koncesije i vratiti na ponovno postupanje”, pojasnio je.  

Na upit hoće li ministarstvo provesti širu reviziju dodjela koncesija po Jadranu poručio je kako ministarstvo to i radi, jer gdje god se dodjeli koncesija u većini slučajeva žalbeni postupci se vode kod njih. To su upravni postupci, a ako stranka nije zadovoljna s odlukom ministarstva, onda se ide na Upravni sud, rekao je Butković.

ZADNJE OBJAVE