18 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRBUFFET LEPTIR PREZENTIRAO NOVU USLUGU

BUFFET LEPTIR PREZENTIRAO NOVU USLUGU

Udruga TOMS danas je, u sklopu Stivanje, održala Dan otvorenih vrata kako bi zainteresirane upoznala sa svojim radom, projektima i aktivnostima. Uz prigodni domjenak u Buffetu Leptir, prezentirala je novu uslugu, odnosno catering. Jedan od ciljeva je pokazati kako njihovi djelatnici, osobe s posebnim potrebama mogu spremiti vrhunska jela.

  • TOMS zapošljava šest osoba s invaliditetom. Radimo svaki dan od 8 do 16 sati i držimo tople marende, a dostava je besplatna. Nije nam važna zarada, dovoljno je da pokrivamo svoje troškove. Zarada ide na plaće i uređenje prostora. Nastojimo pomoći osobama s invaliditetom na tržištu rada i socijalizirati ih u društvo. Danas krećemo s cateringom, novom uslugom koju želimo prezentirati gradu Trogiru te općinama Okrug, Seget i Marina, kao i svima koji su nas dosad podržavali, istaknuo je predsjednik Udruge TOMS Ivica Bašić.
  • Nova vrsta usluge je pohvalna za Udrugu TOMS, ali je svakako i promocija Trogira u turističkom smislu jer svi posjetitelji imaju u njihovom restoranu izvrsnu gastronomsku ponudu. Također, kad vide da su glavni kuhari osobe s invaliditetom, još će pozitivnije gledati na ovu priču. Interijer je vrhunski uređen, ugodno je za oči, toplo, svaka čast, izjavio je direktor Turističke zajednice Trogir Marin Piveta.
  • Prije sam uglavnom radila u à la carte restoranima tako da mi je ovo još uvijek sasvim novo iskustvo i izazov. Velika mi je želja da ljudi pokušaju shvatiti kako osobe s invaliditetom imaju iste snove i želje kao i ostali. Zapošljavajući ih, dajemo odličan primjer kako im se na puno načina može pomoći. Današnjom prezentacijom, baš u vrijeme proslave Dana grada, htjeli smo pokazati da se kod nas dobro jede. Nema razloga za predrasude i neugodnosti jer se naši zaposleni, što se tiče kvalitete rada i odnosa prema gostima, ne razlikuju od drugih. Novom uslugom tj. cateringom željeli bismo obuhvatiti manja događanja, domjenke rođendanska slavlja i slično, do 35 osoba jer je to kapacitet koji možemo s guštom odraditi uz raznoliku ponudu, a ne samo klasiku: sir, pršut, pašticada. Imamo prostora i mogućnosti za još jednu smjenu, rad vikendom, bilo bi dobro kad bi se zaposlila još jedna ovakva ekipa. Surađujemo s raznim firmama i dobavljačima, ali cilj nam je privući domaće ljude i mlade obitelji s djecom da vide koliko je dobra ova priča, kazala je glavna kuharica i radna terapeutkinja Ranka Stipandžija.
  • Zadovoljna sam, kuham, serviram jela.. Završila sam SSŠ Blaža Jurjeva Trogiranina. Naša mentorica Anka nam puno pomaže, otkrila nam je zaposlenica Katarina Jurjević.
  • Volim svoj posao pomoćne konobarice. Poliram čaše, serviram stolove, poslije očistim, pomažem glavnoj konobarici… Inače je jako teško naći dobar posao. Prezadovoljna sam, podijelila je svoje dojmove njena kolegica Antonija Fabjanac.

Tekst: Ana Rožić

Foto: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE