23 C
Trogir
NaslovnicaKULTURABrod kulture i gastronomije oduševio Trogirane i goste grada

Brod kulture i gastronomije oduševio Trogirane i goste grada

 „Brod kulture i gastronomije“ brojnim Trogiranima i njihovim gostima predstavio je svoju bogatu kulturnu i gastro ponudu. Uz veliku knjižaru na trogirskoj rivi posjetitelji su uživali u predstavi za djecu i radionicama čitanja i pisanja poezije koje su vodili književnici Sonja Zubović i Enes Kišević.

Moglo se i zaplesati uz vruće latino ritmove te degustirati vrhunske hrvatske proizvode malih OPG-ova. Gastronomski program vodili su Srđana Jevtić, superfinalistica TV showa MasterChef i poznati gastronomad i gastro-novinar Rene Bakalović. Brod kulture i gastronomije danas 01.08. posjetit će Pirovac, nakon toga 02.08. dolazi u Zadar, 03.08. u Sveti Filip i Jakov a turneju završava u petak 04.08. u Rogoznici. Vijesti i najave s “Broda kulture i gastronomije” pratite na Facebooku na stranici http://web.facebook.com/brodkulture ili ga posjetite u ovim mjestima.

Srđana Jevtić, superfinalistica TV showa MasterChef pripremila je brojne delicije za posjetitelje Broda kulture i gastronomije. Na meniju su bili tortelloni ricotta špinat Aurelia s kaparama i dimljenim brancinom, ravioli s ovčjim sirom s bosiljkom i suhim rajčicama. Srđana se izvrsno snašla u brodskoj kuhinji, jer je već radila na jahtama i brodovima, i za njih kaže da su manje ali zato dobro organizirane jer je kuharu sve nadohvat ruke.

„Na Brodu mi je „fenomentastično“ jer sam „mala od mora“ – rodom sam iz Zadra i od malena sam na moru i u kuhinji. Društvo i atmosfera su odlični a cijeli koncept Broda kulture i gastronomije je genijalan i sve je motivirajuće. Mislim da bi naše turističke zajednice na sajmovima po svijetu trebale na sličan način više promovirati sve naše divne gastro proizvode koje imamo i male proizvođače koji proizvode najbolje namirnice. Jer to je Hrvatska. U našoj gastronomiji puno se promijenilo nabolje unatrag 10 godina. Svi mi bi htjeli da je taj napredak i brži ali ipak idemo ukorak sa svjetskom scenom. Vodim školu kuhanja i vidim kako dolazi sve više mladih i muškaraca, što me veseli. Nekoć su škole za kuhare bile zadnji izbor mladima, a danas sve više njih želi kuhati i obrazovati se za kuhare“ izjavila je Srđana Jevtić.

U pratećem programu predstavljanja hrvatske gastronomije mogu se degustirati svježe tjestenine „Aurelia“, poznata maslinova ulja Poljoprivredne zadruge Postira, zadarski tartufi Matak, proizvodi tvrtke Volim ljuto, voćne rakije Šimić, craft piva nove minipivovare Zeppelin, zdrave grickalice tvrtke EuroCompany te brojni proizvodi hrvatskih OPG-ova poput medova, džemova, sokova, zimnice, raznih namaza i drugih.

Izvor:Brod kulture i gastronomije

{gallery}brod3{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE