12 C
Trogir
Ponedjeljak, 20 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRBORANKA U TROGIRU: SUDJELUJTE I VI!

BORANKA U TROGIRU: SUDJELUJTE I VI!

Najveću akciju pošumljavanja opožarenih područja Boranku pokrenuli su Savez izviđača Hrvatske i Hrvatske šume. Akcija će se ove godine održati i u Planom (jugoistočno od deponija) u suorganizaciji Odreda izviđača Trogir i Grada Trogira u subotu, 1. listopada, od 10 do 13 sati.

Sudjelovat će više od 100 volontera iz trogirskih institucija i udruga, počevši od DVD-a, JVP-a, SŠ Ivana Lucića, Crvenog križa, Udruge Eko Žedno, Zajednice sportova pa do Lovačke udruge Trogir. Mogu se priključiti svi zainteresirani, a osigurani su im: prijevoz, sadnice, alat i zaštitne rukavice, hrana (sendvič i voće) i piće. Polazak je u 9:15 s trogirskog kolodvora, a povratak u 13 sati.

  • Ovim putem pozivam sve građane, bez obzira na godine, da nam se pridruže jer je Boranka veliko humanitarno djelo. Pošumljavamo sve terene koji su ostali bez zelenila, a svi znamo kako se bez zelenila i kisika ne može živjeti, kazuje predsjednica Odreda izviđača Trogir Božena Nadilo.
  • Kroz četiri godine i 29 velikih akcija pošumljavanja na požarištima u okolici Splita, Solina, Makarske, Zadra itd. sudjelovalo je više od osam i pol tisuća volontera koji su posadili više od sto tisuća novih stabala. Boranka je prepoznata u Hrvatskoj tako da su izviđači dobili nagradu Ponos Hrvatske kao i onu Europskog parlamenta „Europski građanin“, kazao je dugogodišnji izviđač i predsjednik sekcije Brđani Ratomir Frana.

GRADSKI RADIO TROGIR – EMISIJA „RAZGOVORI S POVODOM“ – voditelj MARIO MARKOVINA

ZADNJE OBJAVE