21 C
Trogir
NaslovnicaOstaloZABAVABOGATO DRUGO IZDANJE Zimska adventura u Trogiru: Četiri kućice, 20 koncerata, bogat...

BOGATO DRUGO IZDANJE Zimska adventura u Trogiru: Četiri kućice, 20 koncerata, bogat program za djecu…

Od 6. prosinca do 6. siječnja u Trogiru će se održavati Zimska adventura. Drugo izdanje blagdanske manifestacije osmišljeno je po uzoru na prošlogodišnje koje je privuklo velik broj posjetitelja i dobilo pohvale, kako od Trogirki i Trogirana, tako i od stanovnika okolnih gradova, koji su lanjski Advent ocijenili kao vrhunski sadržaj koji je bio prijeko potreban gradu.

– Nakon uspjeha prve Zimske adventure odlučili smo i ovogodišnju organizirati na tom tragu. U 32 dana koliko će trajati, održat će se 20-ak koncerata, a u večernjem programu odlučili smo se više orijentirati na urbanije zvukove pa će, među ostalim, nastupiti bendovi Pavel, Vatra, Boris Novković, Klapa Iskon… Predviđeni su i nastupi saksofonista, tamburaša, DJ-evi, nastupi nekih lokalnih bendova koje naši ljudi vole tako da će biti ponešto za svačiji ukus – istaknuo je dogradonačelnik Viktor Novak koji stoji iza projekta.

Dodaje kako su jednako dobro zastupljena i djeca za koju je osmišljen bogat jutarnji program – na gradskom trgu dočekivat će Sv. Nikolu, Sv. Lucu i Djeda Božićnjaka, imati bajkaonice, poštanski ured Djeda Božićnjaka, facepainting, nastupat će dječji zborovi…

– Na parkingu T1 pokraj drvenog mosta za vrijeme trajanja Adventa bit će postavljen i lunapark, a 31. prosinca od 11 sati bit će i dnevni doček Nove godine za najmlađe, ali i sve zainteresirane da počnu slaviti od jutra. Nastupit će Marko Pecotić trio, a navečer će nas zabavljati Trogirski kanti za čiji su nastup prošle godine građani rekli da dugo nisu imali tako dobar doček. Na trgu će biti četiri kućice. Čeka nas mjesec dana dobre zabave i veselja – dodao je dogradonačelnik Novak.

Nina Mišić iz TZ-a Trogira istaknula je jednu posebnost ove manifestacije.

– Najpozitivnija stvar trogirskog Adventa je ta što je stvorio jednu dobru vibraciju u gradu i među građanima. Najbolji pokazatelj za to je što sve udruge, kulturna društva pa i pojedinci žele sudjelovati u programu, biti dijelom ove dobre priče i dati svoj doprinos. To je znak da smo pogodili s ovim i da je trogirska zima konačno dobila kvalitetan sadržaj koji privlači građane u centar grada i izvan turističke sezone – zaključila je Nina Mišić.

 Program pogledajte ovdje: Adventura

 

 

ZADNJE OBJAVE