11 C
Trogir
Četvrtak, 1 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRBilić: Čiovski most neće biti gotov prije kolovoza, a prometnom regulacijom ćemo...

Bilić: Čiovski most neće biti gotov prije kolovoza, a prometnom regulacijom ćemo gužve barem donekle učiniti podnošljivijima

Trogirski gradonačelnik kaže da će se nakon otvaranja mosta rasteretiti gužve u Trogiru, ali da to sigurno neće biti kraj njihovih prometnih problema

Iako se gradnja Čiovskog mosta intenzivirala, gradonačelnik Trogira Ante Bilić ne vjeruje da će most zaista biti završen do 1. srpnja kako je bilo planirano. Budući da je montaža krenula i da radovi polako idu kraju Bilić vjeruje da bi sve moglo biti gotovo do sredine ili kraja kolovoza, a to znači da će Trogirani i njihovi gosti morati izdržati dobar dio turističke sezone u dugim kolonama i nesnosnim gužvama. Kako bi barem donekle ublažili gužve i učinili ih koliko-toliko podnošljivima gradonačelnik najavljuje da će u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i policijom poduzeti određene mjere. 

– Dodatno ćemo pojačati regulaciju prometa kako bi pokušali ublažiti i barem donekle učiniti podnošljivima ove gužve koje i danas imamo u Trogiru. Osigurat ćemo dodatne bobije i dodatne policijske snage i organizirati preregulaciju prometa na nekim mjestima kako bi barem donekle izdržali gužve dok se ne otvori promet Čiovskim mostom. Vjerojatno će biti završena pristupna cesta na kopnenoj strani do 1. srpnja i to će sigurno smanjiti pritisak prema gradu jer će dati još jedan izlaz na zaobilaznicu – kaže gradonačelnik Trogira. 

Nije zadovoljan što će se opet kasniti, ali ističe kako su građani do sada bili strpljivi i da trebaju izdržati još malo jer se vidi da se došlo u sami kraj i da će most biti uskoro gotov.

– Vidi se da ćemo dobiti kvalitetno rješenje na kraju. Rasteretit će se gužve u Trogiru, ali to sigurno neće biti kraj prometnih problema u ovom gradu. Promet se povećava iz godine u godinu tako da ćemo morati uvesti dodatna rješenja pogotovo na Čiovu. Razmatramo da se neke ceste pretvore u jednosmjerne, da se uvede kružni promet jer su otočne ceste već uske i neuvjetne – rekao je Bilić i zaključio kako je sigurno da Trogir i nakon otvaranja Čiovskog mosta očekuju dodatni radovi u prometu.

Izvor: Dalmatinski portal

Foto: ZK 

{gallery}most08{/gallery}

ZADNJE OBJAVE