13.1 C
Trogir
Nedjelja, 25 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Bebica ugledala svjetlo dana. A što sad ?

Bebica ugledala svjetlo dana. A što sad ?

S obzirom na trenutnu epidemiju koronavirusa došlo je do izmjena u radu matičnih ureda te se, radi zaštite zdravlja zaposlenika i stranaka, mole građani da svoj dolazak najave kako bi se izbjegli nepotrebni socijalni kontakti, gužve i čekanja. Matični ured Trogir možete kontaktirati na brojeve telefona 885-229 ili 882-687 te putem e-maila maticni.trogir@udu-sdz.hr. Tu je i sustav e-Građani koji omogućava pristup e-Matičnim knjigama, kao i korištenje usluge e-Novorođenče za prijavu djeteta. 

„Građani/ke mogu prijaviti novorođenče i preko interneta čak i ako nemaju aplikaciju e-Građani. Dakle, bez problema mogu predati zahtjev za upis novorođenčeta u matične knjige preko interneta“, kazala nam je zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić.

Gradskom radiju Trogir obratio se slušatelj s upitom o naknadi Grada za novorođeno dijete. Zanima ga kako se može tražiti naknada s obzirom na trenutnu nemogućnost dolaska u zgradu Trogir holdinga gdje su smješteni gradski uredi. Ne trebamo posebno naglasiti koliko je, u ovoj neizvjesnosti koja nas je zatekla kada mnogima gubitak radnog mjesta visi nad glavom, svaka kuna važna.

Dogradonačelnica Kovačević Bilić odgovara da svi koji su dobili prinovu u ovom periodu, zahtjev za jednokratnu pomoć za novorođeno dijete također mogu predati e-mailom (josko.jarebic@trogir.hr). Naime, na web stranici Grada Trogira mogu pronaći obrazac za predaju tog zahtjeva te potrebnu dokumentaciju skenirati ili fotografirati i poslati e-mailom. Podsjetila je da se svi potrebni kontakti mogu naći na spomenutoj web stranici putem kojih se mogu zatražiti dodatna objašnjenja i upute.

Zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić …

Jednokratna financijska pomoć Grada Trogira za novorođeno djete iznosi:

– za prvo dijete 2.000,00 kuna,

– za drugo dijete 2.000,00 kuna,

– za treće dijete 3.000,00 kuna,

– za četvrto dijete 4.000,00 kuna,

Za svako daljnje dijete u istoj obitelji, iznos pomoći povećava se za 1.000,00 kn.

Čestitamo svim novopečenim roditeljima na prinovi u nadi da ta mala, slatka, nevina, dobrodošla bića čeka svijetla i bezbrižna budućnost.

Piše: Ana Rožić (novinarka Gradskog radija Trogir)

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....