9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRBebica ugledala svjetlo dana. A što sad ?

Bebica ugledala svjetlo dana. A što sad ?

S obzirom na trenutnu epidemiju koronavirusa došlo je do izmjena u radu matičnih ureda te se, radi zaštite zdravlja zaposlenika i stranaka, mole građani da svoj dolazak najave kako bi se izbjegli nepotrebni socijalni kontakti, gužve i čekanja. Matični ured Trogir možete kontaktirati na brojeve telefona 885-229 ili 882-687 te putem e-maila maticni.trogir@udu-sdz.hr. Tu je i sustav e-Građani koji omogućava pristup e-Matičnim knjigama, kao i korištenje usluge e-Novorođenče za prijavu djeteta. 

„Građani/ke mogu prijaviti novorođenče i preko interneta čak i ako nemaju aplikaciju e-Građani. Dakle, bez problema mogu predati zahtjev za upis novorođenčeta u matične knjige preko interneta“, kazala nam je zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić.

Gradskom radiju Trogir obratio se slušatelj s upitom o naknadi Grada za novorođeno dijete. Zanima ga kako se može tražiti naknada s obzirom na trenutnu nemogućnost dolaska u zgradu Trogir holdinga gdje su smješteni gradski uredi. Ne trebamo posebno naglasiti koliko je, u ovoj neizvjesnosti koja nas je zatekla kada mnogima gubitak radnog mjesta visi nad glavom, svaka kuna važna.

Dogradonačelnica Kovačević Bilić odgovara da svi koji su dobili prinovu u ovom periodu, zahtjev za jednokratnu pomoć za novorođeno dijete također mogu predati e-mailom (josko.jarebic@trogir.hr). Naime, na web stranici Grada Trogira mogu pronaći obrazac za predaju tog zahtjeva te potrebnu dokumentaciju skenirati ili fotografirati i poslati e-mailom. Podsjetila je da se svi potrebni kontakti mogu naći na spomenutoj web stranici putem kojih se mogu zatražiti dodatna objašnjenja i upute.

Zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić …

Jednokratna financijska pomoć Grada Trogira za novorođeno djete iznosi:

– za prvo dijete 2.000,00 kuna,

– za drugo dijete 2.000,00 kuna,

– za treće dijete 3.000,00 kuna,

– za četvrto dijete 4.000,00 kuna,

Za svako daljnje dijete u istoj obitelji, iznos pomoći povećava se za 1.000,00 kn.

Čestitamo svim novopečenim roditeljima na prinovi u nadi da ta mala, slatka, nevina, dobrodošla bića čeka svijetla i bezbrižna budućnost.

Piše: Ana Rožić (novinarka Gradskog radija Trogir)

ZADNJE OBJAVE