14 C
Trogir
Subota, 10 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRBAHATOST NA DJELU

BAHATOST NA DJELU

Je li ovo normalno? Kako je moguće da netko bez grižnje savjesti, nakon renoviranja stana nonšalantno isprazni kompletni ostatak građevinskom materijala, ni manje ni više nego u spremnik za plastiku. A dogodilo se to u naselju Mastrinka na Čiovu, točnije u neposrednoj blizini tamošnjeg dječjeg igrališta. Što je ta bahata i nekulturna osoba mislila ubacujući u spremnik veću količinu betona, građevinskog materijala, pločica, ljepila, i svašta nešto? „Baja“ je očito zadovoljno trljao ruke nakon što je obavio svoju gnjusu rabotu, misleći kako je prošao „lišo“. Ni na kraj pameti mu nije bilo da to mora netko teškom mukom ukloniti i osposobiti spremnik za ono zašto je namijenjen. Sramota! A na raspolaganju je imao savršenu opciju, a to je reciklažno dvorište, samo da je bar malo dobre volje i morala, a ne ovako.

U Arbaniji isti primjer neodgovornosti. U blizini Tommyjeve trgovine cijeli kontejner napunjen odstajalim bananama. Čiji je to uradak valjda nije pitanje za milijun dolara. Pametnome dosta!

Sramota je to za cijelo naselje. Stoga se postavlja pitanje je li netko od stanovnika vidio počinitelje, i zašto se ne reagira na tu bahatost?

Radnici „Trogir holdinga“ kada su došli isprazniti spremnike ostali su još jedan put zgroženi prizorom kojega su vidjeli. Arbanija i Mastrinka naselja su gdje se pojedinci ne mogu pohvaliti po odgovornom  odlaganju otpada, unatoč tome što su iz Uprave Holdinga bezbroj puta reagirali i apelirali na tu odgovornost, organizirali čak i edukacije. Turističke su to destinaciju, pa spoznaja o takvoj slici koja gotovo svakodnevno ide u eter rastužuje i nije za pohvalu.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE