19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaKULTURAAUDIO Proslavljeno 40 godina pjesme i druženja

AUDIO Proslavljeno 40 godina pjesme i druženja

Hrvatsko pjevačko društvo Petar Berislavić Trogir proslavilo je 40 godina od osnutka, a povod je to razgovoru s predsjednicom društva Anitom Tarašić i članom – pjevačem, ujedno i jednim od osnivača Blaženkom Dovićem


„Bili smo momci puni entuzijazma. U Trogiru se ugasio zbor koji je djelovao pri KUD-u Kolo i rodila se ideja da ponovno osnujemo mješovito pjevačko društvo. To smo uspjeli realizirati 1979. godine. Ideja je potekla iz moje kuće. Pokojni Vinko Coce je prestao pjevati u Klapi Trogir, a kako smo bili obiteljski prijatelji zajedno smo krenuli u osnivanje. Prvih mjesec dana bilo nas je malo. U prvoj postavi osim mene i Coce, bila je moja majka koja je pjevala u bivšem Kolu, pokojna Tomislava Bezina, Magdalena Orlić i onda su polako počeli dolaziti ostali. U roku od pola godine smo narasli na 25 do 30 članova. Prvi koncert smo imali 80 – te godine u Brodogradilištu pri jednom porinuću. Malo pomalo smo rasli i održali se uz zajednički trud do dana današnjega“, kazao je Blaženko Dović.

„Pjevam sedam godina, preuzela sam predsjedništvo nakon Zdenke Stipčić i obnašam ga 4 i pol godine. Imamo dosta donatora osim Grada Trogira koji je naravno najvažniji. Proslava 40 godina je bila skromna. Ivanka je primila Zahvalnicu u ime svog supruga Aleksandra Idvorca, Kristina Miličić je primila Priznanje za 5 godina pjevanja u zboru, Irena Petrović za 15, Anastazija Franić za 20 godina pjevanja kao i Blanka Klarić, zatim  Dušan Veršić i Srebrenka Lovrić za 25 te Blaženko Dović za 40 godina pjevanja“, naglasila je predsjednica društva Anita Tarašić.

{gallery}zbor{/gallery}

Foto: Dino Čaljkušić

Poslušajte gostovanje na Gradskom radiju Trogir u cijelosti…

{mp3}zbor{/mp3}

ZADNJE OBJAVE