18.9 C
Trogir
Petak, 25 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI POLITIKA AUDIO: Poslušajte vijećnička pitanja i odgovore s 18. sjednice Gradskog vijeća Grada...

AUDIO: Poslušajte vijećnička pitanja i odgovore s 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Trogira

Uoči početka 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Trogira održan je aktualni sat na kojem su vijećnici postavljali pitanja gradonačelniku, zamjenicima i pročelnicima.

Prvi je za govornicu izašao vijećnik vladajuće većine iz redova HSU-a Tonči Barada kojeg je zanimalo ispunjavamo li uvijete za proglašenje elementarne nepogode zbog posljedica bure koja je puhala prije nekoliko tjedana, te imaju li bankomati na gradskoj tržnici dozvolu?

{mp3}barada{/mp3}

Ivan Bašić iz HDZ-a pitao je jesu li točna šuškanja po gradu da će trg ispred crkve sv. Dominika biti pretvoren u štekat?
{mp3}basic{/mp3}

Damir Zaradić (HSP) pitao je ima li netko financijusku korist od postavljanja bankomata, odnosno tko o tome odlučuje i hoće li netko odgovarati za nelegalno postavljanje bankomata na tržnici?
{mp3}zaradic{/mp3}

Nezadovoljan odgovorom od strane gradonačelnika Ante Bilića, vijećnik Zaradić je tražio dopunu odgovora ali je time prekršio poslovnik i zaradio opomenu od predsjedavajućeg Ante Piteše.
{mp3}zaradicopomena{/mp3}

Alen Pensa (HDZ) upitao je gradonačelnika da li će platiti odštetu i vratiti na posao bivšeg djelatnika Grada Matu Čaljkušića ako se potvrdi da je nezakonito otpušten, te jeli Grad poduzeo nešto vezano uz reciklažno dvorište koje općina Okrug gradi na granici s Trogirom kod Žednog.
{mp3}pensa{/mp3}

Sanju Vuković (HDZ) zanimalo je koliko se stipendija za srednje škole planira i realizira te jeli bivši tehnički direktor Trogir holdinga Ivo Milić u sukobu interesa budući da je sud potvrdio optužnicu za mito, a prozvani još uvijek radi pod uredom direktora kao suradnik za razvoj komunalnih djelatnosti. 
{mp3}sanja{/mp3}

Predsjednik kluba vijećnika HDZ/HSP Marko Hrsto osvrnuo se na nelogičnosti koje su izmjene poslovnika donjele na aktualnom satu te je postavio pitanje hoće li doći do nastavka izgradnje kanalizacijske mreže u Trogiru koja je zaustavljena.
{mp3}hrsto{/mp3}

Nives Karanušić (SDP) zanimalo je kada će krenuti radovi na izgradnji zgrade za vrtić u Planome, te što se to trenutno kopa na Fortinu.
{mp3}karanusic{/mp3}

Ivica Baturina (HDZ) pitao je u kojoj je fazi provedbe projekt spomenika hrvatskim braniteljima te kad će se urediti zapušteni heliodrom na Drveniku.
{mp3}baturina{/mp3}

Posljednje pitanje na aktualnom satu postavio je SDP-ov Dubravko Škokić kojeg je zanimalo kad će se raspisati natječaj za radove za ulicu Put Dragulina te kad se može očekivati natječaj za trg na Lučici.
{mp3}skokic{/mp3}

ZADNJE OBJAVE

U Trogiru održana radionica o pravnoj pomoći starijim osobama

U sklopu projekta „Pravna pomoć starijim osobama: Život poslije smrti“, koji je u svibnju SUH-u odobren od strane Ministarstva pravosuđa, pravni savjetnici...

Sklopljen ugovor između Grada i Županije o sufinanciranju pristupne ceste i parkirališta na Brigima

U utorak je gradonačelnik Ante Bilić sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom sklopio ugovor o sufinanciranju pristupne ceste i parkirališta na Brigima,...

Besplatan vrtić za djecu s područja Općine Okrug

Općina Okrug je od 01. rujna 2020. godine preuzela obvezu plaćanja troškova sudjelovanja roditelja – korisnika djece, s područja Općine Okrug u...

Prodaja grožđa na parkingu Brigi – Lokvice

Sezona je berbe grožđa, a ujedno i prodaje koja će na parkingu Brigi-Lokvice trajati do 10. listopada Puno je...

Prosvjed u Brodotrogiru: oko 120 radnika dva mjeseca bez plaće

Već dvije godine Brodotrogir ima velikih problema s likvidnošću i isplatom plaća. Oko 120 radnika Hrvatske brodogradnje Trogir, jedne od niza tvrtki...