13 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaOstaloZABAVA„AUDICIJA“ u Splitu

„AUDICIJA“ u Splitu

Nakon što je prošlih tjedana u prepunoj Skenderiji, u tri rasprodane dvorane, predstavu Audicija pogledalo više od 12 tisuća ljudi, ovu kultnu predstavu imat će priliku vidjeti i publika u Splitu i to 11. studenog 2017. 

Prije Splita predstava će biti izvedena 28. i 29. listopada u Zagrebu u Lisinskom. Ovu predstavu ni nakon trideset i tri godine nije niti jedna predstava uspjela nadmašiti, iako je nastala kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, danas je zabilježena kao najuspješniji teatarsko-studentski projekt svih vremena.

Glumci su spremni više nego ikad, a svoje oduševljenje nije mogao sakriti ni glumac Senad Bašić: „Publika je bila navijački raspoložena i osjetila se pozitivna vibracija prema nama, a ja se nadam da smo i mi njima sa scene isto tako poslali našu pozitivnu vibraciju.“

Za odličan početak turneje ove kultne predstave zaslužna je savršeno uigrana glumačka ekipa koja je čak tri večeri rasprodala karte u Sarajevu, a novi datum zakazan u Zagrebu, također je pokazatelj koliko je publika jedva čekala da se glumačka postava ponovno okupi i zaigra na daskama koje život znače.

Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčićoživjet će Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čakija, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku, Davora Stevanovića i profesora te će s istim žarom razveseliti publiku kao nekada i pripremiti im show koji publika već dugo vremena čeka.

„Po reakcijama publike mislim da su svi zadovoljni. Ja sam zaista sretan što smo ako ništa dali publici malo oduška od svakodnevnih problema. Mislim da je bilo dobro.“ – komentirao je Jasmin Geljo.

Sigurni smo da će se i publika u Zagrebu u dvije večeri nasmijati na fore iz „Audicije“, ali i nekim novim koje će biti prilagođene društveno-političkoj situaciji u kojoj se nalazimo.

U Sarajevu je veliko oduševljenje izazvalo i samo pojavljivanje glumaca na sceni, a svaki skeč ispraćen je gromoglasnim pljeskom publike koju su činile i mlađe i starije generacije.

S obzirom na to da je zakazan novi datum u Zagrebu jasno je kako i publika u hrvatskoj s nestrpljenjem očekuje nezaboravan provod i sate smijeha uz nezaboravnu ekipu koja je prije 33 godine oduševila gledatelje od 7 do 77 godina.

Veliki interes vlada za ovu predstavu, stoga osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme na ulaznice.hr i www.ticketshop.hr.

Tadašnji studenti Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina i Željko Ninčić žarili su i palili bivšom Jugoslavijom, a danas nakon trideset i tri godine i to na inicijativu Adnana Mundžića i u organizaciji ”Stage Production“, odlučili su se ponovno okupiti i još jednom opravdati status jedne od najuspješnijih i najgledanijih predstava.

Kultna predstava „Audicija“, nastala je u prosincu 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, prvi put izvedena na Otvorenoj sceni OBALA.

Par godina nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove “skica za lik i imitaciju”, uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, osmislili su predstavu koja će postati poznata pod imenom “Audicija”.

Predstava ”Audicija” je jedini scenski projekt koji je doživio ex-Yu turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 milijuna ljudi.

Povodom 25. godišnjice nastanka „Audicije“ u Sarajevu su se 20. prosinca 2009. godine skupili svi glumci iz originalne postavke i održali dvije predstave na ”Obali”. Zabilježeno je da je Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, koja je bila inicijator i organizator ovog okupljanja, imala preko 15.000 rezervacija za ovu predstavu, dok ”Obala” ima samo 300 mjesta.

Ekipa planira veliku svjetsku turneju kojom će biti obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije, te Europa, Kanada, SAD i Australija.

ZADNJE OBJAVE