23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAArsen Bauk: Očekujemo sigurnu pobjedu SDP-a u Trogiru

Arsen Bauk: Očekujemo sigurnu pobjedu SDP-a u Trogiru

Osim u četiri grada u kojima već obnašaju vlast, a to su Makarska, Komiža, Supetar i Hvar, splitsko-dalmatinski SDP očekuje pobjedu i u Trogiru gdje će boje socijaldemokrata braniti gradonačelnički kandidat Ante Bilić.

-Trogirani su nezadovljni aktualnom gradskom vlašću i, po onome što kažu, jasno je da će se opredijeliti za promjene, jamstvo kojih je SDP i naš gradonačelnički kandidat. U Makarskoj, Supetru, Hvaru i Komiži branimo gradonačelničke mandate tako da ćemo nakon svibanjskih izbora imati pet gradova u kojima ćemo biti na vlasti, rekao je za Gradski radio Trogir i Trogirski portal šef splitsko-dalmatinskog SDP-a i kandidat za župana Arsen Bauk.

Iako je rejting SDP-a u silaznoj putanji, Bauk kaže da se to neće odraziti na raspoloženje birača na lokalnoj razini. Pritom navodi primjer Trogira u kojem je na izborima prije četiri godine pobijedio HDZ iako je te 2013. u Banskim dvorima stolovala tada još u javnosti popularna Milanovićeva vlada.

-Ako sudimo po tome, onda je sada na redu SDP. Siguran sam da ćemo pobijediti u Trogiru jer je bivša SDP-ova vlada ipak nešto napravila za taj grad. Za vrijeme naše vlade počela je i provedba vrijednog infrastruturnog projekta, a to je gradnja novog čiovskog mosta čiji će dovršetak kasniti zbog spora između investitora i glavnog izvođača. Zato pozivam Plenkovićevu vladu da se aktivnije uključi i angažira u rješavanje tog problema, poručio je Bauk, naglasivši da je nazadovoljstvo Trogirana aktualnom gradskom vlašću najbolja potvrda SDP-ovih očekivanja u sigurnu pobjedu u tom gradu.

Još nitko pouzdano ne zna hoće li se saborski zastupnik Mosta Miro Bulj kandidirati za splitsko-dalmatnskog župana iako je, kako dani prolaze, sve izglednije da je odustao od ulaska u izbornu utakmicu u kojoj će se HDZ-ovu Zlatku Ževrnji suprostaviti čelnik splitsko-dalmatinskog SDP-a.

Bauk kaže kako vjeruje da može pobijediti Ževrnju, te da će SDP u županiji,  u kojoj je na prošlim izborima dobio oko 16 posto glasova ili dvostruko manje od HDZ-a, privući birače koji su prje četiri godine glasali za listu don Ivana Grubišića kojeg su socijaldemokrati podupirali za župana. Te dvije liste osvojile su oko 30 posto glasova, što je dobar kapital za predstojeće izbore u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojoj je HDZ neprekidno na vlasti od utemeljenja jedinica lokalne uprave 1993.

ZADNJE OBJAVE