20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRApel policije i mještana ulice Put Balana: Vozači, ne prolazite više ovuda!

Apel policije i mještana ulice Put Balana: Vozači, ne prolazite više ovuda!

„Ovo postaje neizdrživo. Noću ne spavamo od motora i auta koji ovde prolaze. Turisti odlaze iz svojih apartmana“, pričaju nam to stanari ulice Put Balana kojima se prelila čaša. Godinama je, kažu, isti problem, nitko ništa ne poduzima. Ostalo im je da se uzdaju u policijske službenike koji „stražare“ na početku ulice i kažnjavaju nesavjesne vozače.


-Ovo je velika sramota. Tribalo bi nama stanarima dat dozvole za prolaz, a na vrhu ulice postavit rampu. Turisti se po noći kupe i bižu od ove buke motora i njihove brze vožnje. Cili Okrug i Šaldun sliju se kroz našu ulicu. Noćima ne spavam. Vrućine su, moram otvorit prozor.  Da mi se naspavat spasila bi se, priča Mira Papić.

 Njezin susjed Tonči Hrabar ističe kako je ovo postao  dugogodišnji problem. 

– Više ovdje ne možemo ni živit. Nemamo svoj mir. Vozi se luđački i noću i danju. Ulicom prolaze majke s malom djecom, a opasnost vreba na svakom kantunu. Dok se šta ne dogodi niko neće ništa poduzeti. Policajci kažnjavaju vozače, ali kad ih nema isto kao da ništa nije bilo. Želimo da nam se postavi rampa, kako se ovdje više ne bi prolazilo, jasan je Hrabar.

 Mario Kraljević, pomoćnik načelnika trogirske policije zadužen za sigurnost cestovnog prometa, potvrđuje činjenicu kako se ovaj problem ponavlja iz godine u godinu.

-Policija poduzima sve što je u našoj moći, sankcioniramo vozače koji ne poštuju prometni znak i prometuju ulicom koja je samo za stanare. Što češće ćemo tijekom turističke sezone sankcionirati prekršitelje, ali normalno je da ovdje ne možemo biti puna  24 sata i da nije riješenje problema samo sankcionirati vozače. Stoga, apeliramo na njih da u ovu ulicu više ne zalaze, kako ne bi dolazilo do prekršaja.

Naravno, treba se uključiti i lokalna zajednica tako što će postaviti fizičke prepreke koje će zabraniti prolaz svima koji ne žive u ovoj ulici, istaknuo je Kraljević i napomenuo kako kazna propisana Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zbog nepoštivanje prometnog znaka iznosi 500 kuna. Taj znak je jasno vidljiv na početku ulice i još jednom apeliram na sve vozače da ga poštuju, rekao je Kraljević.

Foto:IRM

{gallery}mariok{/gallery}

ZADNJE OBJAVE