38 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRAnte Škrobica ponovo izabran za predsjednika ELSA-e Split

Ante Škrobica ponovo izabran za predsjednika ELSA-e Split

Nakon što je uspješno završen mandat u protekloj akademskoj godini, novi Upravni odbor na čelu sa Škrobicom je još u svibnju izabran na mandat od 1. listopada 2017. do 1. listopada 2018.

“Nakon što smo povećali broj članova za 400%, ove godine organiziramo projekte kakve splitska ELSA nije organizirala od osnutka. U siječnju očekujemo 50 sudionika iz cijele Europe na Split Winter Law School 2018. Zahvaljujući tom projektu i nizu drugih, proračun za ovu kalendarsku godinu je čak 20 puta veći od proračuna za 2016.” kazao je Škrobica.

ELSA (Europska udruga studenata prava) najveća je svjetska neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika osnovana 1981. u Beču. Svoje podružnice ima u 43 europske zemlje te okuplja više od 50.000 članova s preko 300 fakulteta. 

Bivši članovi ELSA-e danas su istaknuti pojedinci u javnom životu, članovi gospodarske zajednice i uspješni odvjetnici. Među njima je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji 1991. postaje predsjednik ELSA-e Zagreb, 1992. predsjednik ELSA-e Hrvatske, a 1993. predsjednik Međunarodnog odbora ELSA-e sa sjedištem u Bruxellesu. Bivši članovi ELSA-e su i viceguverner HNB-a Bojan Fras, potpredsjednik Atlantic grupe za Korporativne aktivnosti Neven Vranković, sudac pri Sudu Europske unijeprof.dr.sc. Siniša Rodin i pučka pravobraniteljica Lora Vidović.

 

ZADNJE OBJAVE