17 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAAnte Piteša i Mario Derossi zajedno izlaze na izbore

Ante Piteša i Mario Derossi zajedno izlaze na izbore

Nezavisni vijećnici Ante Piteša i Mario Derossi najavili su zajednički izlazak na lokalne izbore u gradu Trogiru i formiranje zajedničke liste za Gradsko vijeće, a svoju odlučnost i ozbiljne namjere da preuzmu odgovornost za vođenje grada dokazuju i najavom formiranja zajedničke liste za gradonačelnika i zamjenike.

Svoju kandidaturu najavili su s novog pristaništa na Solinama koje nije stavljeno u funkciju  jer gradska vlast četiri godine nije bila u stanju izgraditi par stotina metara pristupnog puta, a pristanište je postalo svojevrsni simbol mnogih nedovršenih projekata i neispunjenih obećanja. 

Ante Piteša je istaknuo da će efikasnost gradske uprave biti njihov glavni prioritet nakon osvajanja vlasti. Ono što plaćaju građani grada Trogira mora se odgovorno i namjenski trošiti. Svaka kuna  rashoda mora imati pokriće u odgovarajućem prihodu i imati opravdanje u zadovoljenju javnih potreba građana. Kao poduzetnik zagovaram primjenu zakonitosti ekonomike i poduzetništva u vođenju grada. Neprihvatljivo je da jedni kriteriji vladaju u privatnom, a drugi u javnom sektoru. Neprihvatljivo je da odgovornost i racionalno korištenje resursa budu isključivo kriteriji u privatnom sektoru, a neodgovornost, korupcija, uhljebljivanje i rasipanje javne imovine kriteriji u javnom sektoru. I u jednom i u drugom slučaju  kriteriji moraju biti isti. Javnim resursima moramo upravljati kao da su naši vlastiti jer inače režemo granu na kojoj sjedimo. Grad moramo osloboditi dužničkog ropstva i pametnim upravljanjem omogućiti njegovu financijsku nezavisnost, rekao je Piteša.

Kroz svoj dosadašnji rad u Gradskom vijeću mislim da sam opravdao povjerenje građana koje su mi ukazali prije četiri godine. Nepriklonivši se ni jednoj političkoj stranci, pokazao sam da se u politici može biti nezavisan i dosljedan. Ovaj put ne izlazim na izbore kao početnik, već kao netko tko je u Vijeću četiri godine aktivno  radio, predlagao, pitao, upozoravao i borio se bez iznimke za sve građane Trogira. Ovom koalicijom nas dvojice nezavisnih vijećnika, Ante Piteše i mene osobno, stvorit će se politička sinergija koja će zasigurno polučiti pozitivan rezultat na predstojećim lokalnim izborima 21. svibnja, rekao je Mario Derossi. 

Potpuna zakonitost i transparentnost rada gradske uprave i rada svih ustanova u gradu Trogiru treba jamčiti građanima da se upravo u ime njih obnaša vlast. Ovo nije demagogija, ovo je naša politička platforma i na njoj ćemo i ostati, istaknuli su Piteša i Derossi.

Ni u kakvom obliku političke trgovine ne želimo sudjelovati kao što nismo ni do sada. Svojim smo četverogodišnjim radom u Gradskom vijeću pokazali da nas takva politika ne zanima, ostali smo dosljedni u svome djelovanju i čvrsto uvjereni da se protiv takve politike moramo boriti i zato smo tu i zbog toga i dalje ostajemo nezavisni, zaključili su  Ante Piteša i Mario Derossi.

ZADNJE OBJAVE