31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAAnonimno online prijavite nepravilnosti na pomorskom dobru

Anonimno online prijavite nepravilnosti na pomorskom dobru

Neovlašteno nasipanje plaže, ilegalno odlaganje građevinskog materijala i otpada, korištenje pomorskog dobra bez pravne osobe, onečišćenje pomorskog dobra i mora ili pak neovlašteni radovi na pomorskom dobru, od sada se online mogu prijaviti na stranicama županije.

Tako od sada građani mogu prijaviti bilo kakve nepropisne aktivnosti na pomorskom dobru, npr. ako fizička ili pravna osoba, a koja nije ovlaštena od grada ili općine, nasipa plažu na način da iz prijevoznog sredstva direktno u more nasipa šljunak, pijesak ili neki drugi materijal i sl. Zatim ako fizička ili pravna osoba direktno u more iz prijevoznog sredstva iskrcava šut ili neki drugi otpadni materijal, odnosno odlaže namještaj, smeće i sl.

Ako fizička ili pravna osoba prodaje (piće, kifliće i sl. trgovačke djelatnosti), pruža usluge (masaža, tetovaža, kafić, restoran, štekat i sl. uslužne djelatnosti) ili vrši turističke djelatnosti (iznajmljivanje ležaljki i drugih sredstava) bez da imaju koncesiju ili koncesijsko odobrenje i sl.

Zatim neovlašteno brušenje i bojanje brodova, pražnjenje tanka za otpadne vode s broda, odlaganje i paljenje smeća i sl. ili pak gradnje riva, muleta, lukobrana, sidrišta, pera, postavljanje krupnog kamena u more, betoniranje, pričvršćenje opreme za pomorsko dobro i sl. mogu se prijaviti na stranicama županije OVDJE.

 

ZADNJE OBJAVE