18 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRAna Čagalj: I kad ne pišem, razmišljam o pisanju

Ana Čagalj: I kad ne pišem, razmišljam o pisanju

Zbirka pjesama mlade pjesnikinje Ane Čagalj pod nazivom „Moje JA III“  od nedavno je dostupna ljubiteljima poezije. Dosad ste se možda već upoznali s prve dvije njezine zbirke, a u ovoj trećoj autorica nudi 33 pjesme koje naziva prema točnom vremenu njihova nastanka. Ana se rodila, živi i radi u Trogiru u kojem pronalazi nadahnuće za svoje pjesme. Ogranak Matice hrvatske u Trogiru i predsjednica Danka Radić izdavački su stali iza autorice te čitateljskoj publici predstavili zbirku.

-Zbirka je nastala 2017. godine, a planiran je ciklus od njih deset. Naziv „Moje JA“ gledam kao okvir mog rada, emocija, pogleda na svijet, osobnih iskustava. Život čine smijeh i sreća, ali i suze i tuga. Od svih tih emocija svi mi rastemo ako ih znamo pravilno iskoristiti. Zbirka je napisana u kratkom vremenu od 23 dana. Na pisanje gledam kao na trenutak Božje milosti, dođe mi val emocija koje moram zapisati što prije. Uopće ne razmišljam o tematici, jednostavno mi se vrate veselija ili tužnije uspomene. Ne opterećujem se previše vremenom, svaki dan pišem, imam dosta misli u svojoj glavi. Rekla bih kako sam u ovoj trećoj zbirci vedrija jer donosim poglede prema svjetlijoj budućnosti, svoje skrivene želje o svijetu i općenito pozitivna razmišljanja, kazuje nam Ana Čagalj.

Na naše pitanje čime se još bavi osim pisanjem, dobili smo zanimljiv odgovor.

-I kad ne pišem, razmišljam o pisanju. U glavi mi se roje misli po cijeli dan i nastojim svaku zapisati i oblikovati pjesmu. Dane provodim poprilično skromno i jednostavno, šetajući i provodeći vrijeme sa svojom obitelji. Bila je u planu promocija zbirke, no korona je napravila svoje pa će se održati nakon što se popravi situacija.  

Donosimo neke od stihova iz nove zbirke:

Noć podarila nam je svoj zagrljaj
Omotavši ga šutke oko nas.
I magla sišla je među naše prste
Da sakrije
Kako se držimo za ruke.
Da tu je, od dva najcrnja mraka,
Ljubav svjetlošću procvjetala
Pod velom od oblaka,
Zibana u kolijevci među dva srca,
U spokoju duša razapeta.

Piše: AR

Foto: Ana Čagalj

ZADNJE OBJAVE