26 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAAna Bošković Freund izlaže u Muzeju grada Trogira

Ana Bošković Freund izlaže u Muzeju grada Trogira

U atriju Muzeja grada Trogira u utorak je otvorena izložba slika akademske slikarice Ane Bošković Freund “U čiovskom akvatoriju”.

Slikarica predstavlja 30-ak slika izvedenih u akriliku i drugim tehnikama, sa motivima šireg trogirskog okruženja.

U ime Muzeja grada Trogira nazočne je u slikaričin opus uvela muzejska pedagoginja Goranka Tomaš, a izložbu je otvorio Igor Brešan. Naglasio je kako autoricu već dugo poznaje i prati njezin rad.

-Ana se uvijek vraća svom djetinjstvu i tako crpi energiju. Svaki detalj u njezinim slikama ima svoju važnost i mislim da je tu skrivena igra autorice s publikom, kazao je Brešan.

Vedran Karadža Tabulov, akademski slikar-grafičar, u predgovoru je naglasio:  “Poveznica ovog postava je zapadna punta Čiova. Punta Aninog djetinjstva…  Anino očište i bezvremena, metafizička duhovna i štafelajna pozicija je upravo tu….Kamo god da gleda vidi more, obzor, obalu, otok i arhipelag, nebo i nebeske pojave, živi svijet, pojedinačno i zajedno. Vidi total i segmente u totalu. To i je ono najbolje i najvažnije. Ono najvrednije.

Kod Ane malo gdje na slici je akcent, a tamo gdje ga nema, tamo ga baš ima – jer sve je akcent, odnosno cijela slika predstavlja akcent u nešto širem  kontekstu. Anine slike su poklon i poruka svijetu, tih i skroman, ali iskren, nedvosmislen i dobrodošao: osluškujmo i slušajmo prirodu.”

 Izložbu Ane Bošković Freund možete razgledati do 17. srpnja, od 10 do 13 sati te poslijepodne od 18 do 21 sat, a ulaz je slobodan.

Foto:IRM

{gallery}anaboskovic{/gallery}

ZADNJE OBJAVE