9 C
Trogir
Subota, 22 siječnja, 2022
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAAida Batarelo: „SDP nije otpisan, ulazim u drugi izborni krug!“

Aida Batarelo: „SDP nije otpisan, ulazim u drugi izborni krug!“

Tri mjeseca do lokalnih izbora, ni HDZ ni SDP još nemaju kandidate za gradonačelnika Zagreba, ali zato su predizborne karte već posložene u drugom po veličini gradu u Hrvatskoj.

U bitku za Split SDP šalje Aidu Batarelo koja će braniti boje socijademokrata, a tamo je već čekaju HDZ-ov Andro Krstulović Opara, koji je svoju kandidaturu objavio još u studenom, Robert Pauletić iz Mosta, Marijana Puljak iz stranke Pametno, te bivši i sadašnji gradonačelnici Željko Kerum i Ivo Baladsar. Svi oni uvjereni su u prolazak u drug krug u kojem će se, po medijskim procjenama, sučeliti kandidati HDZ-a i Mosta.

U takav rasplet, pak, ne vjeruje Aida Batarelo koja je priznala da HDZ ima respektabilnog kandidata s kojim će se upravo ona, a ne Pauletić, naći u drugom izbornom krugu, a onda su sve karte otvorene.

-U drugom krugu vidim sebe i Krstulović Oparu. On je respektabilan kandidat s jakom stranačkom mašinerijom koja ga prati. Što se tiče ostalih, ne zamaram se njihovim snovima, rekla je za Trogirski portal i Gradski radio Trogir kandidatkinja SDP-a, koja smatra da potresi u stranci neće naštetiti njenim izbornim izgledima.

Kaže i da na odnose u stranci gleda kao na odnose u široj obitelji, a tu stalno ima i uspona i padova.  

-Ne mislim da je ovo što se događa u stranci nešto posebno u smislu da bi upućivalo na smak SDP-a, dapače. Da nisam sigurna u pobjedu ne bih se ni prihvatila kandidature, poručila je Batarelo.

Još uvijek, međutim, ne zna hoće li splitski HNS, istaknuti svoga kandidata ili podržati nju jer, za razliku od SDP-a koji odluku prepušta lokalnim ograncima, narodnjaci o tome odlučuju na razini stranačke središnjice. A kako će ona odlučiti ovisit će o tome hoće li SDP u Zagrebu podržati njihovu Anku Mrak Taritaš. Ako je podrže, HNS će u Splitu odustati od svog kandidata i podržati Bataerlo, a podršku će dobiti i od HSU.

-Vjerujem da će SDP imati koalicijske partnere, a moj je cilj okupiti sve političke opcije od lijevice do centra, rekla je i dodala kako ne zna gdje bi svrstala stranku Pametno koja je u politički život ušla kao jedna politička opcija, a sada se predstavlja kao stranka ljevice, što Batarelo naziva “furbastim“.

 

ZADNJE OBJAVE