9 C
Trogir
Četvrtak, 8 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRADVENTURA TRAIL 2023.

ADVENTURA TRAIL 2023.

ZIMSKA ADVENTURA 2023. u Trogiru po prvi put svoj adventski program obogaćuje sa sportskim sadržajemAdventura Trail 2023. koji će se održati 10.12. u 12:00 sati sa startom i ciljem na Trgu Ivana Pavla II.

Trail trčanje svake je godine sve popularnije u Hrvatskoj, a glavna prednost je manji stres u odnosu na klasično cestovno trčanje jer se utrke održavaju na prirodnom terenu. Stoga su rute adventskog traila na otoku Čiovu koji, osim prekrasnog krajolika i čistog zraka, raspolaže brojnim stazama i putevima savršenim za ovakav tip natjecanja.

Ovisno o fizičkoj spremi i kondiciji, natjecatelji mogu odabrati stazu od 5 ili 11 kilometara.

UTRKA 5 KM – nakon starta, sudionici prolaze starim čiovskim mostom, ulaze u tamošnje kale, skreću lijevo u Ulicu Tina Ujevića i dalje uzbrdo u Ulicu Bilin Dolac. Zatim se polukružno kroz borovu šumu vraćaju natrag prema mostu ulicom Stari put s ciljem na spomenutom trgu. Međutim, nisu uključene stanice za okrepu koja je predviđena na cilju.

UTRKA 11 KM – slijedi istu trasu kao utrka 5 kilometara do Ulice Bilin Dolac. Po dolasku na makadam, na oko 2 km, razdvaja se na mjestu gdje će biti postavljena tabla za usmjeravanje i volonter te kreće makadamskim putem prema Žednom. Prolazi kroz mjesto, ide iza crkve, nastavlja na stazu odakle se izlazi na makadam kojim se spušta prema Žednom, tj. vodospremi. Staza vodi dalje prema Sv. Mavru odakle se izlazi na asfalt i zatim opet na makadamski put prema Trogiru. Okrepna stanica, ujedno i kontrolna točka nalaziti će se u Žednom, na otprilike polovici utrke.

Obje staze će biti obilježene crveno-bijelim trakicama i strelicama, a kombinacija su asfalta, singletracka i makadama. Obavezno je sa sobom ponijeti mobitel s napunjenom baterijom i vlastitu čašu (ili bocu za vodu) jer na okrepi u cilju neće biti jednokratnih plastičnih čaša.

Plaćanje i prijava:

Cijena startnine je 10 EUR. Svi koji završe dobit će finišersku medalju, a majicu svi koji obave uplatu najkasnije u srijedu, 29.11.

Link za prijavu: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2135

Online uplate su moguće najkasnije do utorka, 05.12. Uplatu je moguće obaviti i na dan utrke, ali isključivo u gotovini na mjestu preuzimanja startnih brojeva.

Uplata na račun: HR6324070001100517560

Opis plaćanja: ATR2023 ime i prezime natjecatelja (npr: ATR2023 Ivan Ivić)

Primatelj: TTK Strka, Marka Marulića 17, 21209 Mravince

AR

ZADNJE OBJAVE