18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIR79. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA TROGIRA

79. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA TROGIRA

Povodom obilježavanja 79. godišnjice oslobođenja Trogira od fašističkog okupatora u Trogiru i susjednim općinama danas (subota, 28.10.2023.) su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule u Drugom svjetskom ratu s našeg područja. Na Gradskom groblju i na spomen obilježjima u gradu počast poginulima odali su predstavnici Gradske uprave, antifašističkih udruga i političkih stranaka.

  • Ovo je zasigurno jedan od najvećih dana u povijesti grada, dan kada je sloboda došla u Trogir. Na ovaj način izražavamo zahvalnost onima koji su nam to omogućili. Turbulentna su vremena, vidimo zbivanja u svijetu i jedino što možemo poželjeti je da se ratovi više nikad ne događaju na našim prostorima, kazao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.
  • Na današnji dan 1944. godine na ovom prostoru je svanulo sunce slobode. Obilježavamo uspomenu i sjećanje na 1162 herojskih sinova i kćeri koji su svojim životom platili našu slobodu, kazuje Drago Mindoljević, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Trogir.

AL

Foto: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE